5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü

Trabzon Eğitim Sen Şube Sekreteri Tahir Kasımoğlu, 4+4+4'ün ilk mağdurlarının öğretmenler olduğunu öne sürdü. Kasımoğlu, sendika lokalinde düzenlediği basın toplantısında, eğitimin temel bir insan hakkı olması, kamusal sorumluluğu, yani devletin herhangi

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü

Trabzon Eğitim Sen Şube Sekreteri Tahir Kasımoğlu, 4+4+4'ün ilk mağdurlarının öğretmenler olduğunu öne sürdü.

 Kasımoğlu, sendika lokalinde düzenlediği basın toplantısında, eğitimin temel bir insan hakkı olması, kamusal sorumluluğu, yani devletin herhangi bir ayrım gözetmeden herkese, eşit ve nitelikli eğitimi parasız olarak sunmasını gerektirmekte olduğunu savundu.
 
4+4+4'ün mağdurlarının öğretmenler olduğunu iddia eden Kasımoğlu, şunları kaydetti:
 
"Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 29 bini sınıf öğretmeni olmak üzere 68 bin öğretmen norm fazlası durumuna düşürülmüştür. İl içi, il dışı, özür grubu ve il içi alan değişikliği atamalarında on binlerce öğretmen mağdur edilmiştir. Okullar daha yeni açılmışken yaşanan bu karmaşa, ülkeyi nasıl büyük bir kaosun beklediğini göstermektedir."
 
Kasımoğlu, açıklamalarının ardından tüm öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem