4 IŞİD militanının öldürülmesinin ardından

Suriye-Türkiye sınırının sıfır noktasında, sınır hattına yapılacak olan duvarla ilgili çalışma yapan iş makinelerinin bulunduğu bölgeye yaklaşması üzerine "Dur" ihtarına uymayan 4 IŞİD militanı öldürüldü.Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesin

4 IŞİD militanının öldürülmesinin ardından

Suriye-Türkiye sınırının sıfır noktasında, sınır hattına yapılacak olan duvarla ilgili çalışma yapan iş makinelerinin bulunduğu bölgeye yaklaşması üzerine "Dur" ihtarına uymayan 4 IŞİD militanı öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesindeki Akçakoyunlu Hudut Bölük Komutanlığı'na bağlı Ermiş Hudut Karakolu'nun karşısındaki Karaveli köyünün Türkiye tarafındaki Ermiş köyü sınır hattına hendek eşen ve sınır hattına örülecek duvarla ilgili olarak çalışma yapan iş makinelerinin bulunduğu bölgeye yaklaşmaya çalışan iki araca sınırda görev yapan ve iş makinelerini koruyan kobra tipi askeri araçtan "dur" ihtarında bulunuldu. "Dur" ihtarına uymayarak Türkiye sınırına yaklaşan iki araca kobra zırhlı aracından makineli tüfek atışı yapıldı. 4 IŞİD militanı araçların içerisinde ölürken, 4 IŞİD militanı ise yaralı olarak kaçtı. IŞİD militanlarının Suriye'nin Karaveli köyünde kendi aralarında kısa süreli çatışma yaşandıktan sonra Türkiye tarafına iki aracın saldırı amaçlı geldiği yönünde yerel kaynaklardan bilgiler geliyor.

Görgü tanıkları, sınırın Suriye tarafında Karaveli köyünde IŞİD militanlarının kendi aralarında bir çatışma yaşandığını ifade ederek, "Kendi aralarındaki çatışmadan sonra iki araç Türk sınırına doğru geldi. Askerler "dur" ihtarında bulundu. Araçlar durmayınca kobra tipi zırhlı araçlardan ateş açıldı. 4 IŞİD militanı öldürüldü. Çatışma sesleri Ermiş köyüne kadar geldi. Bir an önce bu olayların bitmesini istiyoruz. Çok rahatsızız bu durumdan" diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem