'30 yolcuyu oradan çıkardım'

Gaziantep'te dün akşam meydana gelen patlama sırasında hasar gören aracında yaralanan halk otobüsü şoförü Hüseyin Özdemir, kendi aracındaki yaralılar ile yanan başka bir otobüsteki yaralılardan biri çocuk iki kişiyi alarak hastaneye yetiştirdi.Kahraman şo

'30 yolcuyu oradan çıkardım'

Gaziantep'te dün akşam meydana gelen patlama sırasında hasar gören aracında yaralanan halk otobüsü şoförü Hüseyin Özdemir, kendi aracındaki yaralılar ile yanan başka bir otobüsteki yaralılardan biri çocuk iki kişiyi alarak hastaneye yetiştirdi.

Kahraman şoför, "Yolcuları indirmeye çalışırken patlama meydana geldi. Ben giderken karşı taraftan gelen otobüs, otomobilin patlamasıyla bir anda anda alev aldı. Ben patlama sesini ve alevleri görür görmez manevra yaparak otobüsü patlamanın olduğu yerden uzaklaştırdım. Patlamanın şiddetiyle ön cam dağıldı, çiviler üzerimize geldi. Otobüsün birçok yerinde özellikle ön kısmında büyük hasar oluşmasına rağmen diğer otobüsten düşen yaralıları alarak son sürat olay yerinden uzaklaşıp 3 kilometre mesafedeki Şehit Kamil Devlet Hastanesi'ne ulaştırdım. Olayda yaralanan ve diğer otobüste bulunan 4 yaşındaki çocuğu da kendi aracıma alarak hastaneye götürdüm. Fakat çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Otobüste 30 yolcu bulunuyordu, yaralanmama rağmen 30 yolcuyu oradan çıkardım" dedi.

"Bizleri inecek yolcu kurtardı"

Özdemir, kendilerini durağa varmadan önce ineceğini söyleyen yolcunun kurtardığını belirterek, "Olayın olduğu durağa varmama 50 metre kala yolcularımdan birisinin 'inecek var' demesi üzerine durduk. Belki de burada beklediğimiz bir dakika sonucu patlamadan kurtulduk, yolcum inmek istemeseydi biz de patlamanın içerisinde kalırdık" dedi. Patlamada kendisini ve yolcularının hayatını kurtaran Hüseyin Özdemir'in evine ziyaretci akını sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem