3 bin 449 kadına 3milyon 578 bin dağıtıldı

Trabzon’da, dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına imkân sağlamak amacıyla 1 Nisan 2010’da uygulanmaya başlanan mikrokredi projesi kapsamında bugüne dek projeden yararlanan 3 bin 439 kadına, 3 milyon 578 bin 142

3 bin 449 kadına 3milyon 578 bin dağıtıldı

Trabzon’da, dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına imkân sağlamak amacıyla 1 Nisan 2010’da uygulanmaya başlanan mikrokredi projesi kapsamında bugüne dek projeden yararlanan 3 bin 439 kadına, 3 milyon 578 bin 142 TL ödeme yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Valiliği ve İsrafı Önleme Vakfı tarafından sürdürülen Mikrokredi uygulamasından yararlanan dar gelirli kadınlar aldıkları kredilerle aile ekonomilerine katkı sağlayan faaliyetlerde bulunurken aralarında işyeri açıp vergi mükellefi olanlarda bulunuyor. Ayrıca proje kapsamında girişimci kadınlar ayda 25 kuruşa sigortalanıyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, mikrokredi uygulamasının balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek prensibine dayandığını ifade etti.

Gümrükçüoğlu “1 Nisan 2010’da başladığımız bu uygulama sayesinde binlerce dar gelirli kadımız aile ekonomisine katkı sağlayan faaliyetlerde bulunuyor. Bu uygulamayı büyük bir titizlikle sürdürmeye devam ediyoruz. Bugüne dek 3 bin 439 kişiye 3 milyon 578 bin TL ödeme yapıldı. Bu uygulama sayesinde Trabzon’umuzda 25 dar gelirli kadın, aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çıktıkları bu yolda işyeri açarak vergi mükellefi oldu. Bu kadınlarımız artık yanlarında işçi çalıştırıyor, sadece aile ekonomisine değil ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Bizim için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler