2824 öğrenci cezaevinde

 CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in verdiği soru önergesi üzerine Adalet Bakanı Ergin tutuklu lise ve üniversite öğrencilerinin sayısını açıkladı. Bakan, 31 Ocak 2012 tarihi itibariyle toplam 2 bin 824 öğrenci cezaevlerinde olduğunu bildirdi. Bunlardan

2824 öğrenci cezaevinde

 

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in verdiği soru önergesi üzerine Adalet Bakanı Ergin tutuklu lise ve üniversite öğrencilerinin sayısını açıkladı.

 

Bakan, 31 Ocak 2012 tarihi itibariyle toplam 2 bin 824 öğrenci cezaevlerinde olduğunu bildirdi. Bunlardan 1778’i tutuklu, 1046’sı ise hükümlü olduğu ifade edilirken, tutuklulardan 609’unun ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan tutuklandığı kaydedildi. Hükümlü öğrencilerin 178’inin ise ‘silahlı terör örgütü üyesi’ olduğu gerekçesiyle hüküm giydiği belirtildi.

 

Ergin, “birden fazla örgütle ilişkisi” olduğu iddia edilen öğrenci sayısına ilişkin Adalet Bakanlığı’nda istatistik veri bulunmadığını söyledi.

 

Radikal gazetesine göre CHP’li vekil Özel, bir yıl içinde 32 cezaevi gezdiklerini ‘inanılmaz sayıda’ tutuklu öğrenci ile karşılaşınca gerçek rakamları bakanlıktan öğrenmek istediklerini söyledi. Özel, “Tutuklu ve hükümlü öğrenci sayısı ‘korkunç’. Bu sayılar bizim beklediğimizin üzerinde. Parasız eğitim pankartı açan öğrenciler bile silahlı terör örgütü kapsamında değerlendiriliyor. Suçlu yaratmaya çalışan savcılar bunu başarmış görünüyor” dedi.

 

Tutuklu öğrencilerden Fransız-Kürt Sevil Sevimli Eskişehir’de birlikte tutulduğu diğer üç arkadaşı ile birlikte Pazartesi günü tahliye edildi. Bu tahliyeler Türkiye ve Fransa’da Sevimli için yürütülen geniş kampanyanın Ankara üzerinde oluşturduğu baskı ardından gerçekleşti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler