26 terörist öldürüldü

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde dün gece Uzman Çavuş Güner Erdem ile jandarma er Çetin Doğan’ın şehit olduğu çatışmanın ardından güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı operasyonda, 26 PKK’lı terörist öldürüldü, 1 kadın terörist de sağ olarak ele geçirildi

26 terörist öldürüldü

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde dün gece Uzman Çavuş Güner Erdem ile jandarma er Çetin Doğan’ın şehit olduğu çatışmanın ardından güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı operasyonda, 26 PKK’lı terörist öldürüldü, 1 kadın terörist de sağ olarak ele geçirildi.

Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Bağlar Köyü Boğazköy Köprüsü Mevkii’nde operasyon yapan güvenlik güçleri dün saat 17.45 sıralarında bir grup PKK’lıyla karşılaştı.

’Teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerle çatışma çıktı. Kobra helikopterleri PKK’lıların kaçış yollarını ateş altına alırken, bölgeye ayrıca takviye birlikler sevk edildi. Saat 22.00 ye kadar süren çatışmalarda Uzman Çavuş Güner Erdem ile jandarma er Çetin Doğan şehit oldu, 7 asker de yaralandı. 

Yaralı askerler kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınırken, güvenlik güçleri, bölgede başlattığı geniş çaplı operasyonu artırarak sürdürdü. Gece boyunca çatışmalarda 26 PKK’lı terörist ölü, 1 kadın terörist de sağ olarak ele geçirildi. Hakkari Valiliği, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Halkımızın huzuru, can ve mal güvenliği için PKK-KCK terör örgütü ile yapılan mücadele kapsamında 9 Eylül 2012’de Şemdinli’nin güneyinde görev yapan askeri birliklere 2 ayrı bölgeden saldırı girişiminde bulunulmuş, çıkan çatışmalarda 2 asker şehit olmuş, 7 asker yaralanmış ve 26 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş.

Bir kadın terörist sağ olarak ele geçirilmiştir. Çatışma sonrasında bölgede başlatılan hava destekli operasyon geniş çaplı olarak devam etmektedir.

Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diler, ailelerine ve milletimize sabır temenni ederiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler