245 bin polise 514 altın öğüt

 Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Arif Okcu'nun 'Gerçek Olay Örnekleri' adlı kitabını tüm teşkilata gönderdi. Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimi kapsamında hazırlanan kitapta, emniyet mensuplarının bilmeleri ve uygulamaları gereken altın kur

245 bin polise 514 altın öğüt

 

Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Arif Okcu'nun 'Gerçek Olay Örnekleri' adlı kitabını tüm teşkilata gönderdi.
 
Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimi kapsamında hazırlanan kitapta, emniyet mensuplarının bilmeleri ve uygulamaları gereken altın kurallar tek tek sıralandı.
 
51 ayrı konuda yapılan öğütlerden bazıları şöyle:
 
- Denetleme dışında bar, pavyon, gazino, birahane, kahvehane vb. umuma açık yerlere gidilmemeli.
- Argo ve küfürlü konuşma ve şakalardan uzak durmalı.
 
EMPATİ KURUN
- Meydana gelen olaylarda üzerinize vazife olmayan konularda konuşmayın ve olayla ilgili yorumyapmayın. Bir hırsızlık olayında 'falanca şahıs yapmıştır' ya da 'üzerine bir bardak soğuk su iç' demeyin.
 
- Personel telsiz cambazlığı yapmamalı. Görev alınacak yere varmadan oradaymış gibi hareket etmemeli.
 
- Görev alınan toplantı,miting, eğlence vb. yerlerde personelimiz kendi arasında konuşurken bile yapılan etkinlik, katılan şahıslarla ilgili eleştirici ve kötü söz kullanmamalı. Etrafımızda katılımcıların bulunması ve farkına varmadan bu tür bir davranışımız istenilmeyen sonuçlar doğurabilir.
 
- Astlar, üstlerine rütbeleriyle hitap etmeli. 'Komiserim, başkomiserim, sayınmüdürüm' gibi ifadeler kullanılmalı. Şef sözüyle hitap edilmemeli.
- Çalışmalarınızda vatandaşlara karşı empati gözeterek davranın ve hizmet verin.
 
Her olayda silah kullanmayın
- Toplumsal olaylarda olay çıkması halinde müdahale eden personel topluluğun içerisine yalnız girmemeli.
 
- İzinli veya izinsiz olarak yapılan eylemlerde özellikle resmi görevliler grup içerisine girmemeli. Kamera ve fotoğraf çekimleri grupla yüz yüze gelinmeden ve uzaktan yapılmalı.
 
- Üniformalı iken şapka çıkarılmamalı, silah bele takılmamalıdır.
 
- Her olayda silah kullanılmamalı, eşitlik ve ölçülülük gözetilerek Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda yer alan zor ve silah kullanma hükümleri doğrultusunda kullanılacağı bilinmeli. Personelin silah kullanmaktan korkması ve çekinmesi nedeniyle zafiyet yaşanmamalı, gereksiz yere kullanılmamalı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem