Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 06 Ağustos 2026 15:51 Güncellenme tarihi: 06 Ağustos 2026 16:30

2026 Fındık Fiyatları ne kadar? Resmen açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2026-2027 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını duyurdu. Giresun kalite fındığın kilogram fiyatı 255 TL, Levant kalite fındığın fiyatı ise 250 TL oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, üreticilerin merakla beklediği 2026-2027 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı. Bakanlığın açıklamasına göre Giresun kalite kabuklu fındığın kilogram başına alım fiyatı 255 TL olarak belirlendi.

LEVANT KALİTE 250 TL
Levant kalite kabuklu fındık için uygulanacak alım fiyatı ise kilogram başına 250 TL oldu. Böylece Giresun kalite ile Levant kalite fındık arasında kilogram başına 5 TL fiyat farkı oluştu.

ÜRETİCİNİN BEKLEDİĞİ RAKAMLAR DUYURULDU
Karadeniz Bölgesi’nde hasat döneminin başlamasıyla gözlerin çevrildiği kabuklu fındık alım fiyatları, yapılan açıklamayla netlik kazandı. 2026-2027 dönemi kabuklu fındık alım fiyatları şöyle:

Giresun kalite: 255 TL
Levant kalite: 250 TL

Yorumlar (1)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

F
faran
53 dakika önce

Dağ fare doğurdu…Çay’a %40 zam, fındığa gelince %25 öylemi… Yahu sizin saha çalışması yapan milletvekilleriniz fındıklık yerine salatalık bahçesine mi girdi. Bu milletle bu kadar alay edilmez. Ne diyelim ağam bizimle eğlenir… Gerçi çok meşguller Terörsüz Türkiye tiyatrosunda boy gösteriyorlar….