20 günlük evli şehit ebediyete uğurlandı

 Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, düğün izininden döndüğünün ertesi günü şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Oğul'un cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde toprağa verildi. Şehit Ahmet Oğul'un cenazesi Türkoğlu

20 günlük evli şehit ebediyete uğurlandı

 

Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, düğün izininden döndüğünün ertesi günü şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Oğul'un cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde toprağa verildi.
 
Şehit Ahmet Oğul'un cenazesi Türkoğlu İlçesi'ne bağlı Beyoğlu Beldesi'ndeki baba evine son kez getirildi. Burada baba Ejder ve anne Selma Oğul ile 20 gün önce evlendiği eşi Fatma Oğul, Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. Şehidin eşi Selma Oğul tabuta sarılarak, "Ahmet'im senin bıraktığın yerden ben devam edeceğim. Okuyacağım astsubay olacağım senin intikamını alacağım" dedi. Anne Selma Oğul ise oğlunun görev yaptığı Tunceli'den gelen silah arkadaşlarına sarılarak, "Ahmet'im nasıl bir askerdi anlatın yüreğim soğusun. 20 günlük gelinim arkada kaldı. Ahmet'imle yüz yüze çatıştılar başaramadılar en sonunda onu tuzağa düşürdüler" diyerek ağıt yaktı. Baba Ejder Oğul da "Ben geliyorum. Ahmet'imin yarım bıraktığı işi tamamlayacağım"diye konuştu.
 
Şehit Oğul'un cenazesi daha sonra törenin düzenleneceği Bahçelievler Camisi'ne götürüldü. Buradaki törene TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Vali Şükrü Kocatepe, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, ailesi ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Vatandaşlar ise sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı atıp tekbir getirdi.
 
Şehidin cenazesi Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher'in kıldırdığı cenaze namazının ardından götürüldüğü belde mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem