2 şehide son veda

 Diyarbakır Lice’de mayın patlaması neticesinde şehit olan Bakım Onarım Astsubay Çavuş Selman Aksu İzmir'de, terhisine 15 gün kala şehit düşen er Kadir Kayıkçı İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Kayıkçı'nın terhisine 15 gün kala şehit olduğu ortaya çı

2 şehide son veda

 

Diyarbakır Lice’de mayın patlaması neticesinde şehit olan Bakım Onarım Astsubay Çavuş Selman Aksu İzmir'de, terhisine 15 gün kala şehit düşen er Kadir Kayıkçı İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Kayıkçı'nın terhisine 15 gün kala şehit olduğu ortaya çıktı. Kayıkçı'nın şehit olmadan önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştığı fotoğraflar arasında her gün işaretlediği şafak defteri de var. Defterde de 'Geldim-Gördüm-Gidiyorum' yazıyor. Bu yazı ve fotoğraflar cenazeye katılanları ağlattı.

 

Diyarbakır Lice’de mayın patlaması neticesinde şehit olan er Kadir Kayıkçı’nın cenazesi Kağıthane’deki evine helallik alınması için getirildi. Ailesi, akrabaları ve arkadaşlarının bulunduğu kalabalık grup naaşı karşıladı. Şehidin evi ve sokaktaki diğer binalara Türk bayrakları asıldı. Şehidin babası Recep ve annesi Azime Kayıkçı sokakta kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

 

TERHİSİNE 15 GÜN KALA ŞEHİT DÜŞTÜ

 

Terhisine 15 gün kala şehit olan Kadir Kayıkçı’nın naaşı arkadaşları tarafından açılan Türk bayrağı eşliğinde sokağa girdi. Sokakta toplanan kalabalık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde sloganlar attı. Şehidin abisi Besim Kayıkçı cenaze aracının üzerindeki kardeşinin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşlarına boğuldu. Helallik alındığı sırada kız kardeşi Zinnur Kayıkçı gazetecilere tepki gösterdi. Helallik alınmansın ardından şehit erin cenazesi kortej eşliğinde Ataköy’de bulunan camiye getirildi.

 

 

CENAZE TÖRENİNE CUMHURBAŞKANI GÜL DE KATILDI

 

Ataköy 5. Kısım Camii’nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile çok sayıda askeri yetkili katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, öğle namazını kılmadan önce Kayıkçı ailesinin yanına giderek başsağlığı dileklerini iletti.

 

Tören boyunca şehit Kayıkçı’nın babası Recep Kayıkçı ve annesi Azime Kayıkçı’nın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı askerlerin omuzunda, top arabasına konuldu.

 

Selamlama yürüyüşü esnasında Türk Bayrağı açan bir grup 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı.Ailenin ve devlet arkanının katıldığı saygı yürüşünün ardından şehit er Kayıkçı toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği’ne götürüldü.

 

ŞEHİT KAYIKÇI’NIN 'ŞAN VE ŞEREF DOLU' ŞAFAK DEFTERİ

 

Şehit Er Kadir Kayıkçı'nın sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında askerlik görevi boyunca çektirdiği fotoğrafları paylaştığı da ortaya çıktı. Kayıkçı’nın şehit olmadan önce paylaştığı fotoğraflar arasında her gün işaretlediği şafak defteri de bulunuyor. Kayıkçı’nın şafak defterinde 'Efsaneler 1991/2 - Şan ve Şefer Dolu' ve 'Geldim - Gördüm- Gidiyorum' yazıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem