12 bombalama olayına karışmış

İstanbul Valiliği önü ile Zeytinburnu’ndaki bir siyasi parti binası önüne patlayıcı konulması olaylarının da aralarında bulunduğu 12 bombalama olayının faili olduğu ileri sürülen M.A.(42) yakalandı.Sorgusu sırasında herhangi bir örgüt bağlantısı tespit ed

12 bombalama olayına karışmış

İstanbul Valiliği önü ile Zeytinburnu’ndaki bir siyasi parti binası önüne patlayıcı konulması olaylarının da aralarında bulunduğu 12 bombalama olayının faili olduğu ileri sürülen M.A.(42) yakalandı.

Sorgusu sırasında herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilemediği öğrenilen M.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

Zeytinburnu’nda 6 Eylül 2012 tarihinde BDP önüne bırakılan basit düzenekli el yapımı patlayıcı madde bırakılması olayı ile ilgili çalışma başlatıldı. Benzer bir patlayıcının 15 gün önce de aynı yere bırakılması üzerine bu iki eylemin de aynı kişi tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği değerlendirildi.

  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyonda, olayların faili olduğundan şüphelenilen M.A. Zeytinburnu’nda yakalandı.

Evinde yapılan aramalarda, 1 tabanca, 7 mermi ile bomba yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildi.Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, M.A.’nın 10 Nisan 2012 tarihinde İstanbul Valiliği önü ile BDP binası önüne basit düzenekli el yapımı patlayıcı konulması olaylarının da aralarında bulunduğu 12 ayrı bombalama olayının faili olduğu tespit edildiği belirtildi.

Herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilemediği öğrenilen M.A. suçlamaları kabul etmediği ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem