10 liraya aldığı balığa 30 bin lira teklif geldi

Konya'da yaşayan kasap Mehmet Yılmaz(29), iki yıl önce 10 liraya aldığı florhrn cinsi akvaryum balığının üzerinde bir ay önce Arapça yazıya benzer şekil görünce cami imamına gösterdi.BİR AN OLSUN YANINDAN AYIRMIYORİmamın balığın üzerinde "Allah" yazdığını

10 liraya aldığı balığa 30 bin lira teklif geldi

Konya'da yaşayan kasap Mehmet Yılmaz(29), iki yıl önce 10 liraya aldığı florhrn cinsi akvaryum balığının üzerinde bir ay önce Arapça yazıya benzer şekil görünce cami imamına gösterdi.

BİR AN OLSUN YANINDAN AYIRMIYOR

İmamın balığın üzerinde "Allah" yazdığını söylemesi üzerine Yılmaz, 7 din adamına daha yazıyı okuttuğunu ifade etti. Balığı yanından ayırmayan Yılmaz, sabah işe onu da götürüyor, akşam da evine onunla dönüyor.

RENK DEĞİŞTİREBİLİYOR

Balığı aldığında 5 aylık bir yavru olduğunu, üzerindeki yazıları ise yaklaşık bir ay önce fark ettiğini belirten Yılmaz, "Balığın diğer bir özelliği bulunduğu ortamagöre renk değiştirmesi. Suyun dışına çıktığı zaman rengi kararıyor. Akvaryumun zeminine beyaz çakıl taşı koyuyoruz, beyaza dönüşüyor" dedi.

"YAZILAR BİRBİRİNE ÇOK YAKIN"

Balığın her iki tarafında da arapça yazılar olduğunu belirten Yılmaz, "Yazılar birbirine çok yakın, bazıları içiçe girmiş. Arapça bilenler okumakta zorluk çekti" diye konuştu.

"30 BİN LİRA TEKLİF ETTİ, SATMADIM"

Olayın çarşıda kulaktan kulağa yayıldığını ve duyan 60 yaşlarındaki bir kişinin balığı görmeye geldiğini anlatan Mehmet Yılmaz "Balığı görünce ağlamaya başladı. Bir süre sonra balığı kendisine satmam için 30 bin lira teklif etti. Kabul etmedim. Ara sıra gelip balığı izliyor" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler