Kızıl sincap kameralara takıldı

Gümüşhane'de kızıl sincap kameralar tarafından görüntülendi.

Kızıl sincap kameralara takıldı

Genellikle iğne yapraklı ormanlarda yaşayan ve Türkiye’de kürkleri için avlanmalarından dolayı nesilleri tehlikede olan Kırmızı Sincap’ın sevimli görüntüleri Gümüşhane’de kameralara takıldı.

Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şubesi, Türkiye’de nesilleri kürkleri için avlanmalarından dolayı tehlikede olan Kırmızı Sincap’ın görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Uzunluğu 43 santimetre ve ağırlığı 340 grama kadar ulaşabilen türün genellikle iğne yapraklı ormanlarda yaşadığı biliniyor. Gözleri iri ve patlak olan ve kulaklarının ucunda tüy demeti bulunan türün Türkiye’de sadece Trakya, Kuzey Doğu Anadolu’da kaydı bulunuyor.
DKMP Gümüşhane Şubesi tarafından paylaşılan görüntülerde, 2 Kızıl Sincap’ın doğal yaşamlarındaki sevimli görüntüler kameralara yansıdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler