İmamoğlu, Mustafa Canlı adına yapılacak okulun tanıtım toplantısına katıldı

Ekrem İmamoğlu Gümüşhane'ye gitti

İmamoğlu, Mustafa Canlı adına yapılacak okulun tanıtım toplantısına katıldı

Haber61 Haber Servisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gümüşhane'ye gitti.

Gümüşhane'ye Mustafa Canlı adına yapılacak olan Bilim Sanat Merkezi Okulu'nun proje tanıtım programına katılmak üzere gelen İmamoğlu'na kentte yoğun ilgi gösterildi.

İmamoğlu esnaflarla sohbet eedip vatandaşlarla sohbet edip bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. Ardından Gümüşhane Muhtarlar Derneğini de ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Başkan İmamoğlu'nun Gümüşhane ziyaretinde CHP il teşkilatının yanı sıra CHP'li Milletvekilleri Gökhan Zeybek, Turan Aydoğan,Ahmet Kaya, İYİ Partili milletvekili Bedri Yaşar ,İYİ Parti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Üstün, CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç da eşlik etti.

Ziyaretlerin ardından okul projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan İmamoğlu şöyle konuştu;

Çok gururlu bir an yaşıyorum. Müzeyyen ablamızın üzüntüsünü hala hissediyorum. Bu üzüntü hiç bitmeyecek gibi gelir insana. Ancak hayat böyle bir şey. Acınız hafiflesin inşallah. Mekanı cennet olsun. Güzel  bir insandı, Gümüşhane’ye ve bürokrasiye hizmet etti. Bir çok yakın çevredeki ile faydası oldu. Bu dünyadan göçtü ama hala hizmet etmeye devam ediyor. Bu gururu yaşayarak acınız hafiflesin. Bu güzel eğitim yuvası onun emeğinin karşılığı olarak Gümüşhane’ye hayırlı olsun. Neticede bu dünyada insana hizmet çok kutsaldır, hayata hizmet, doğaya hizmet, yaradanın yarattığı her şeye hizmet güzel duygulardır. Kıymetli Mustafa Canlı başkanımız buna yapmıştır ve hepimiz buna şahidiz. Gerçekten güzel bir iş yapıyoruz. İyi ki bunu tamamlamışız. Hiçbir planım yoktu, cenazesinde hissettiğimi söyledim ve bugün burada güzel bir işe Bismillah diyeceğiz. Ona rahmet diliyoruz sizlere sabır ve başsağlığı diliyorum. Babacan, özveriyle çalışan, hayatına dokunduğu herkese iz bırakan bir insandı. Onu kaybettiğimizde çok üzüldük.
 
Bu şehre 3 dönem belediye başkanlığı yapmak çok özel bir durum ve herkese nasip olmaz. Halkın takdirini üst üste alıp başkanlık yapmanın onurunu yaşamıştır, Gümüşhaneliler de keyfini yaşamıştır. Biz de aynı keyfi İSTAŞ döneminde binlerce İstanbulluya yaptığı hizmetle yaşadık. Kendisine hizmetleri dolayısıyla sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Çok sevdiği memleketi Gümüşhane’ye ve kendi doğduğum Trabzon’daki Gümüşhanelilerle hem komşuluk hem sınıf arkadaşlığı yapmış biriyim. En çok benim mahallem Pazarkapı’da yaşıyorlardı. Hep birlikteydik. Bu kente bu eseri kazandırmaktan büyük onur duyuyorum. Bu sürece katkı sunan bütün arkadaşlarıma , bu sürece onay veren valiliğe , belediye başkanlığına, milli eğitim müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bilim ve sanat merkezinde yüzlerce çocuğumuz gencimizin eğitim görecek olması beni heyecanlandırıyor. Kesinlikle gelecek eğitim öğretim dönemine bu okulu yetiştireceğiz. En kaliteli en yakışır şekilde yetiştireceğiz. Hiçbir eksiği olmayacak. 

Türkiye’nin bir çok yerinde bilim ve sanat merkezi okulları var, ancak Türkiye’nin en iyisi olsun diye bu okulu burada açacağız. Keşke hep eğitim kurumları yarışsa, başka hiçbir şey eğitime karışmasa. Burayı hazırladıktan sonra milli eğitime devredeceğiz, devrettikten sonra da burayı unutmayacağız. Nereye katkı sunarsak sunalım İstanbul Büyükşehir Belediyesi her şeyin en iyisini yapmakla ve onu takip etmekle sorumludur. Dolayısıyla bizime elimiz gözümüz burada olacak. 

Gümüşhane göç veren bir kent. İstanbul’da yüzbinlerce Gümüşhaneli var. Özellikle İstanbul’a göç edilme sürecinin de sona ermesini istiyoruz. İnsanların ekmeklerini en iyi şekilde elde edebilmelerini istiyoruz. Gelir eşitliğinin tüm yurdumuza yayılmasını istiyoruz.  Yaptığımız hizmetle ülkemizin büyükşehirlere sıkışmasının önüne geçmesine katkı vereceğine inanıyorum. Yoğun bir İstanbul programı arasında buraya geldim. Önce Trabzon’da birlikte yöneticilik yaptığım Trabzonspor efsanesi Özkan Sümer’in mezarını ziyaret ettim. Şimdi buradayım. Bunun anlamı insan olmanın tadını çıkarıyorum. İnsan olmak ve insanca buluşabilmek, birbirine selam verebilmek, insanımıza dua etmek, bu yurdun her köşesini çok seviyorum. Çünkü bu ülkenin bir vatandaşı. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek  gerekir.

 Bu birlik ve beraberliği inşa etmek noktasında hangi kademede olursak olalım sorumluyuz. Dünyanın sayılı , bana göre en güzel kenti İstanbul’un başkanıysam bu duyguyu bu ülkede en çok besleyenlerden biri olmak sorumluluğum var. O yüzden buradayım. Allah’ın izniyle inşallah daha güzel katılımlarla burada oluruz, içinde öğrenciler olduğu zaman eylül ayında cıvıl cıvıl bu okulu açarız.  Özlemle buradan ayrılacağım ve özlemle tekrar gelmek isteyeceğim. Eni burada karşılayan 

İmamoğlu'na Gümüşhane'de yoğun ilgi

İmamoğlu Torul'u ziyaret etti / Tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel