Dipsiz Göl'de son durum! O eski halinden eser yok şimdi

Define hayaliyle yok edilen 12 bin yıllık Dipsiz Göl su tutmadı

Dipsiz Göl'de son durum! O eski halinden eser yok şimdi

Gümüşhane'de define hayaliyle yok edilen 12 bin yıllık Dipsiz Göl su tutmadı. Yayla sakinleri, “Buranın eski haline dönmesi çok zor” diyerek dert yandı.

Gümüşhane'de bulunan 12 bin yıllık Dipsiz Göl, yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gölü yeniden canlandırmak için hazırlanan 4 maddelik eylem planıyla, dökülen dayanıksız toprak çıkarılarak, yerine suya dayanıklı kireçli ve killi toprak döküldü.

Silindirle de tabanı ezildi. Ardından da bir kilometre uzaklıktaki dereden borular vasıtasıyla getirilen su göle verildi. Bölgede havanın soğumasıyla birlikte Dipsiz Göl'ün yüzeyi de buz tuttu. Havaların ısınmasıyla birlikte kar eridiğinde ise gölün su tutmadığı görüldü.

Yayla sakinlerinden Hüseyin Çalışkan (55), "Kış çetin geçti, kar 2 metre oldu. Buz eridi fakat göl yine su tutmadı. Hayvanlarımızın su ihtiyacını karşılıyorduk ama buranın eski haline dönmesi çok zor" dedi.

(Takvim)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler