Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Gracias Esteban…

Gördük ki; yan oynamaya ağırlık veren, iki ön libero yan yana oynayamıyor, oynamaz.

Biri mutlaka dikine oynamalı, bu yüzden Aytaç ile Okay’ın yan yana oynamasına birde gününde olamayan Marko eklenince, ilk yarıda orta saha  Sivasspor ‘un eline geçti.qwqq-001-001-001-001-001-001-001-001-001-001-001-001.jpg

Kırmızı Beyazlıların mutlak puana ihtiyacı var da, sanki Bordo Mavililerin yok havasında rezil bir ilk 45 dakika.

Konsantre ve motivasyon vede futbol’un dibe vurduğu  bir ilk yarı izledik.

*

Bosingwa’nın önünde ortanın sağ kenarında Cavanda’ nın oynaması ne kadar iyi bir fikir ise Okay ile Aytaç’ ın yan yana oynama fikri o kadar kötüydü.

Hami hocanın burada, Ramazan’ın yanına ikisinden birini tercih etmeliydi.

Bu yüzden Trabzon takımı  ve taraftarı  öldü öldü dirildi.

Ev sahibinin bu maçı alması halinde, küme tehlikesinden uzaklaşacağı garantilenecekti, öyle de oldu.

Sivas takımı ilk ve ikinci yarıda o kadar gol kaçırdı ki, herkes seyretmekle yetindi. Sivas’ın başını iki elinin arasına alıp düşünmesi lazım .

Bu goller niye ve nasıl kaçar diye..

Cevabı ben vereyim ; Biz buna Allah’ın adaleti diyoruz.

*

Kalende şikece  Korcan var . Utanmadan bu  oyuncuyu halen daha kadronda tutuyorsan, sende onun gibi, hesap kitap peşinde olup kümeye gidersin.

2010-2011 sezonunda  Fenerbahçe şampiyon olsun diye kendilerine şike yapmayı yakıştıran  Bucaspor ve Karabükspor nasıl kümeye düşüp PTT 1.Ligimde seyir halinde ise, Bu yıl da, o sezon yine adı şikeye karışan  Sivasspor, Mersin İ.Y ve Eskişehir’de Allah’ın şamarın ı yiyerek, PTT 1.Ligine teşrif edecekler.

Fenerbahçe onların sırtına basıp 4-1 ile UEFA’ dan Braga Braga geldiyse, onlarda puanları bıraka bıraka gidecekler.

*

İlk yarıda takımın orta sahasında adeta Mehdi olan!.. Mehdi Taouil ve Aatif in gayretleri yetmedi.

İkinci yarıya Hasan Kabze takviyesini sunan Mesut Bakkal, kaçan gollere ne kadar ağlanıp, üzüldüyse, takımı bugün adeta rakibe teslim olan Hami Mandıralı’ da sanırım o kadar sevinmiştir.

Sivas takımı top yaparken, Trabzon ekibi top ayağa nasıl yapılamaz en iyi örneklerini, özellikle ilk yarıda verdi.  

Devre arası, yaPması gereken değişikliği yapan Hami hoca , İkinci yarıya Okay ve Marko’yu kenara alıp Özer ve Ramazan ile başlaması bu gecenin en doğru kararıydı diyebilirim.

*

Çünkü Ramazan ile Özer in aklında  hep dikine oynamak var, bu eksikliği 2. devre kapattılar.

Takımlarının kötü ve stresli futbolunuda, ayağa kalkan kale arkası taraftarları, tüm stadyumu  maça ortak edince, 7 bin civarında taraftar takımın 12. adamı olduğunu gösterdi. Onlar taraftar ama imkanı olup ta maça gelmeyip ekran başında keyif çatanlar, devam etsinler onlara ihtiyaç yok.

Onlar önce gidip, takımlarını değil kendilerini  bi sorgulasınlar.

*

Karşılaşmanın orta hakemi biraz daha genç olsaydı , geleceğin hakemi derdim  ama sanırım biraz geç kaldı. Bu akşam ter temiz bir maç yönetti, Halil Umut Meler….

Golün bile Aytaç’ ın ayağından tam 61. dakikada gelmesi bile anlamlı… Şimdi bunu Sivas yada Sivasspor  yada Sivas’ın yiğidoları düşünmesin.

Kim bu takımı Fenerbahçe önünde 2011’de  yatırdıysa onlara sorsunlar.

İkinci yarıda Sivas takımının en az 5 çok net gol pozisyonu var. Bunların tehlike olmasından, uzaklaşmasında da Kostarikalı kaleci  Esteban Alvarado Brown’nun eldivenlerinin imzası var.

Trabzonspor’ da gecenin adamı  hiç kuşkusuz  1.93’ lük, 27 yaşındaki kaleci Esteban’dı.

O zaman kendi dilinden gönderelim ? Gracias Esteban.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR