| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Giresun Yayın tarihi: 20 Mayıs 2026 09:06

Giresun’da köpeklerin saldırdığı karacayı vatandaş kurtardı

Giresun’un Görele ilçesinde köpeklerin saldırısına uğrayan yaralı karaca, duyarlı bir vatandaş tarafından kurtarıldı. Dere ile denizin birleştiği noktada sıkışan karaca, ekiplere teslim edilerek tedavi altına alındı.

Olay, Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre köpeklerin saldırısına uğrayan karaca, Çavuşlu Deresi güzergahında dere ile denizin birleştiği bölgede mahsur kaldı.

Yaralı karacayı vatandaş fark etti

Olayı gören Metin Hasbaş, köpeklerin arasında kalan yaralı karacayı bulunduğu yerden alarak güvenli bölgeye taşıdı. Vatandaşın müdahalesiyle karacanın daha fazla zarar görmesi önlendi.

Ekipler bölgeye sevk edildi

İhbar üzerine durum Görele Jandarma Bölük Komutanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine bildirildi. Yaralı karacaya ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

Tedavi süreci sürüyor

Yetkililer, yaralı karacanın tedavi ve koruma sürecinin ilgili ekipler tarafından sürdürüldüğünü açıkladı. Karacanın sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi.

giresunda-kopeklerin-saldirdigi-karacayi-vatandas-kurtardi

Kaynak: İHA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!