Giresun Üniversitesi Rektörlüğü, son günlerde yemek hizmeti ihalesine ilişkin sosyal medya ve bazı yerel basın organlarında yer alan iddialar üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, üniversite hakkında ortaya atılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
İHALE SÜRECİ ANLATILDI
Rektörlük açıklamasında, 1 Temmuz 2025 - 30 Haziran 2026 tarihleri arasını kapsayan yemek hizmeti sözleşmesinin süresinin dolmasıyla birlikte 30 Haziran 2026 tarihinde sona erdiği belirtildi.
Öğrenci ve personelin yemek hizmetinin kesintisiz sürdürülmesi amacıyla, Kamu İhale Kanunu kapsamında "2026-2027 Yılı Yemek Hizmet Alımı" ihalesinin Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden açık ihale usulüyle gerçekleştirildiği kaydedildi.
İhalenin, en avantajlı teklifi sunan Z****** Taşımacılık Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti. üzerinde kaldığı ve sözleşmenin imzalandığı bildirildi.
"PERSONEL ÇIKARILDI" İDDİALARINA YANIT
Açıklamada, sosyal medyada yer alan "Üniversitenin işçi çıkardığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve herhangi bir hukuki dayanağının bulunmadığı ifade edildi.
Yemek hizmeti ihalelerinin, mevzuat gereği personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımları kapsamında yapıldığı belirtilerek, çalışanların işe alım, işten çıkarılma, maaş ve SGK işlemlerinin tamamen yüklenici firmanın sorumluluğunda olduğu vurgulandı.
Üniversite ile yüklenici firma çalışanları arasında doğrudan işçi-işveren ilişkisi bulunmadığı belirtilen açıklamada, üniversitenin eski firmanın çalışanlarını işten çıkarmasının veya yeni yüklenici firmanın personel tercihine müdahale etmesinin hukuken ve fiilen mümkün olmadığı ifade edildi.
HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK
Giresun Üniversitesi Rektörlüğü, ihale sürecinin mevzuata uygun ve şeffaf şekilde yürütüldüğünü belirterek, kurum hakkında haksız ithamlarda bulunan ve asılsız haberleri yayan kişiler hakkında gerekli hukuki sürecin takip edileceğini bildirdi.