Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Giresun Yayın tarihi: 19 Ekim 2026 08:41

Giresun’da sürücüler dikkat! O yolda ulaşım tek şeride düştü

Karayolları Genel Müdürlüğü, yapım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle birçok güzergahta trafik düzenlemesine gidildiğini duyurdu. Giresun’da Piraziz-Giresun-Tirebolu yolundaki Şehit Muammer Kentez Üst Geçidi’nde çalışmalar nedeniyle ulaşım her iki yönde tek şeritten kontrollü sağlanıyor.

Karayollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları farklı bölgelerde devam ediyor. Sürücülerin çalışma yapılan kesimlerde yavaş seyretmeleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları ve kontrollü geçiş kurallarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Türkiye genelindeki birçok kara yolunda çalışmalar nedeniyle şerit daraltması, yön değişikliği ve kontrollü ulaşım uygulamaları yapılıyor. Giresun’da da Piraziz-Giresun-Tirebolu yolundaki üst geçit bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle trafik akışı kontrollü olarak sürdürülüyor.

GİRESUN’DA ÜST GEÇİTTE BAKIM ÇALIŞMASI

Piraziz-Giresun-Tirebolu yolunun 17. kilometresinde bulunan Şehit Muammer Kentez Üst Geçidi’nde bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çalışmalar nedeniyle yolun her iki yönünde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Söz konusu güzergâhı kullanacak sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri, çalışma alanına yaklaşırken hızlarını düşürmeleri ve trafik akışını aksatmayacak şekilde ilerlemeleri önem taşıyor.

O-3 OTOYOLU’NDA ŞERİT DARALTILACAK

O-3 Otoyolu’nun 1-4. kilometrelerinde, Hadımköy-Çatalca kavşakları arasındaki Karasu Viyadüğü’nde yaklaşım betonu ve derz onarım çalışmaları yapılacak.

Çalışmalar süresince otoyolun Ankara istikametinde şerit daraltmasına gidilecek ve trafik akışı kontrollü şekilde sağlanacak. Çalışmaların 24 saat esasına göre yürütüleceği bildirildi.

TEKİRDAĞ-MURATLI YOLUNDA SERVİS YOLU KULLANILIYOR

Tekirdağ-Muratlı yolunun 29-31. kilometrelerinde kavşak üst geçit çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar nedeniyle bu kesimde ulaşım servis yolundan sağlanıyor.

ANKARA-KAHRAMANKAZAN-KIZILCAHAMAM GÜZERGÂHINDA İKİ YÖNLÜ ULAŞIM

Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunun 15-18. kilometrelerinde devam eden yapım çalışmaları nedeniyle Ankara-Kahramankazan-Kızılcahamam istikameti trafiğe kapatıldı.

Bu kesimde ulaşım, yolun diğer istikametinden iki yönlü olarak sürdürülüyor. Sürücülerin güzergâh üzerindeki trafik düzenlemelerine dikkat etmeleri gerekiyor.

İZMİR’DE YOL ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Otoyol Kavşağı ile Torbalı-Belevi yolu arasındaki kesimin 8-10. kilometrelerinde yapım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Çalışmaların sürdüğü güzergâhta sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları ve dikkatli seyretmeleri isteniyor.

ZONGULDAK-DEVREK-MENGEN YOLUNDA YÖN DEĞİŞİKLİĞİ

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 50-53. kilometrelerinde yapılan üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle Ankara istikameti trafiğe kapatıldı.

Bu kesimde ulaşım, bölünmüş yolun Zonguldak istikametinden iki yönlü olarak sağlanıyor.

ANTAKYA-REYHANLI YOLUNDA TRAFİK KONTROLLÜ

Antakya-Reyhanlı yolunun 1-3. kilometrelerinde bulunan Asi-1 Köprüsü’nde bakım ve onarım çalışmaları yürütülüyor. Çalışmalar nedeniyle bu güzergâhta trafik akışı kontrollü olarak devam ediyor.

BALIKESİR-DURSUNBEY YOLUNDA ULAŞIM İKİ YÖNLÜ

Balıkesir-Dursunbey yolunun 67-68. kilometrelerinde devam eden yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım, Dursunbey-Balıkesir istikametinden iki yönlü gerçekleştiriliyor.

ALACA-ZİLE YOLUNDA ÇALIŞMA VAR

Alaca-Zile yolunun 3-9. kilometrelerinde sürdürülen yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

KELKİT KAVŞAĞI-ERZİNCAN-ERZURUM YOLUNDA KONTROLLÜ GEÇİŞ

Kelkit Kavşağı-Erzincan-Erzurum yolunun 65-75. kilometrelerinde temizlik çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü şekilde devam ediyor.

Karayollarında çalışma yapılan kesimlerde trafik düzenlemeleri güzergâha göre değişiklik gösteriyor. Sürücülerin yola çıkmadan önce güzergâh bilgilerini kontrol etmeleri, hızlarını düşürmeleri ve trafik işaretlerine uymaları gerekiyor.

Kaynak: AA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!