Giresun'da kaymakamın kuşdili merakı

Kaymakam kuşdiline merak saldı

Giresun'da kaymakamın kuşdili merakı

Giresun'un Çanakçı Kaymakam Vekili Erdoğan Turan Ermiş, UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine alınan Kuşdili'ni öğrenmeye merak saldı. 

Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy köyünde bir takım incelemelerde bulunan Kaymakam Ermiş, köylülerden önce kuşdili öğrenmeye, sonra da haberleşmeye çalıştı.

Kaymakam Ermiş, “Çanakçı ilçemizin Kuşköyü köyünde inanılmaz görüntülere şahit oldum. Daha önce televizyonlarda izlemiştim bana biraz kurgu gibi gelmişti. Bugün yaklaşık 2 km uzakta birisiyle önceden haberi olmayan bir çobanla yapılan ıslıklı konuşmaya şahit oldum. Gerçek bir kültürel miras olduğunu yaşayarak görmüş bulundum. UNESCO Kültür Mirası listesine girmeyi fazlasıyla hak etmiş. Tabi bu işin çok kolay öğrenilmediğini de öğrenmiş bulunmaktayım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel