“Giresun'da işsizlik ve göç en önemli sorunumuz”

Bektaşoğlu, “en önemli sorunumuz, işsizlik ve buna bağlı olarak göçtür”

“Giresun'da işsizlik ve göç en önemli sorunumuz”
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu Giresun Kent Konseyi’ni ziyaret ederek Başkan Uğur Karaibrahim ve diğer konsey üyelerine TBMM’deki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Giresun’un hizmet beklentileri ve önceliklerini sıralayan Bektaşoğlu, “en önemli sorunumuz, işsizlik ve buna bağlı olarak göçtür” dedi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kent Konseyi Başkan Uğur Karaibrahim, ilk kez bir milletvekilini konuk ettiklerini belirterek “Kent konseyi, ilimizdeki STK’ların birleşerek oluşturduğu yön veren, tavsiyelerde bulunan, gündem oluşturan siyaset üstü bir kurum. Sorunlarımızın çözümünde sizinle ve diğer milletvekillerimizle, kurum ve kuruluşlarımızla birlikte çalışmalar yapmak istiyoruz. Bugün sizi dinleyeceğiz, görüş alışverişinde bulunacağız” dedi.
CHP milletvekili Bülent Bektaşoğlu ise “Konseyiniz başarılı çalışmalarla ilimizin sorunlarını kamuoyunun gündemine taşıyor. Sizleri hem bu nedenle, hem de demokrasiye denetim gücünüzle yaptığınız katkılar, bizleri yönlendirici çalışmalarınız nedeniyle kutluyorum. Siyaset yoluyla kalkınan gelişen eğitim, sağlık, ulaşım gibi ana sorunlarını çözen çevre illeri arasında sıkışıp kaldık. Bir şehir değil, kasaba görünümündeyiz. Bu makus talih değildir. Böyle bir talihi reddediyoruz, değiştirmek istiyoruz. Hepimizin ortak dileği bu. 2018 yılında da en başta, işsizlik, buna bağlı olarak göç ve diğer ekonomik, sosyal sorunlarla mücadele edeceğiz. Türkiye’de işsiz nüfusu, çalışan nüfusuna oranla en fazla olan il Giresun. 40 bine yakın kayıtlı işsizimiz var. Yeni açılan yatırıma, istihdama dönük tek bir devlet, özel sektör kuruluşu yok. Bu sorunu çözmeliyiz” dedi .

Bektaşoğlu, konuşmasında Eğribel’e sadece tünelin yetmeyeceğini, yüksek standartlı ticaret yolu ile İç Anadolu’ya bağlantılarının da yapılması gerektiğini, limanın işlevsel hale gelmesini, Güney Çevre Yolu’nun yapım ihalesinin gerçekleşmesini, ilin tamamının doğalgaza kavuşturulmasını ve Torul-Tirebolu-Trabzon demiryolu bağlantısının kurulmasını, tıp fakültesinin hastanesinin açılmasını, yaylaların ilin ekonomik gelişmesine, kalkınmamıza katkı sağlayacak politikalarla desteklenmesini, fındığın üretiminden ihracatına kadar geçen süreci kapsayan Milli bir devlet politikasının olmasını ve mamul sanayisinin kurulmasını, istediklerini belirterek, bu öncelikler için mücadele edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel