Fındık üreticisine eğitim

Giresun'da fındık üreticileri bilgilendirildi.

Fındık üreticisine eğitim

Giresun'un Güce ilçesinde fındık üreticilerine yönelik gübreleme, külleme ve ilaçlama konusunda eğitim semineri verildi.


Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri tarafından fındık üreticilerine ilaçlama, külleme ve gübreleme konusunda bilgilendirmede bulunuldu.

Ziraat Mühendisi Kemal Zırtlan, yaptığı konuşmada, fındık tarımında verimi etkileyen en önemli etkenlerin başında fındık zararlıları olarak bilinen kozalak akarlarının geldiğini söyledi.

Fındık bahçelerinde kozalak akarlarına karşı doğru mücadele yapılmasının önem taşıdığını vurgulayan Zırtlan, "Uygun dozda, miktarda ve gübreleme metodu ile ancak ürün artışı sağlanır. Külleme hastalığı ilkbaharda gelişmekte olan yapraklar, çotanaklar ve sürgünler üzerinde belirtilerini oluşturur. Hastalık rüzgarla taşınarak bitkiden bitkiye yayılır. Fındıkta külleme hastalığı hem verimi ve hem de kalite kayıplarına neden olur. Onun için fındıkta kimyasal mücadeleyi bilinçli bir şekilde yapmalıyız." dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel