Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Giresun Yayın tarihi: 05 Temmuz 2026 16:24

Eski Devlet Bakanı Burhan Kara'nın cenaze programı belli oldu

Eski Devlet Bakanı ve 5 dönem Giresun Milletvekilliği yapan Dr. Burhan Kara'nın cenaze programı açıklandı. Kara için önce TBMM'de devlet töreni düzenlenecek, ardından memleketi Giresun'da son yolculuğuna uğurlanacak.

Eski Devlet Bakanı ve 17, 18, 19, 20 ve 21. Dönem Giresun Milletvekili Dr. Burhan Kara'nın cenaze programı netleşti. Giresun siyasetinin önemli isimlerinden olan Kara için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devlet töreni düzenlenecek.

Kara Ailesi tarafından yayımlanan taziye ilanında, Dr. Burhan Kara'nın vefatının büyük üzüntüyle karşılandığı belirtilirken, cenaze programına ilişkin bilgiler de paylaşıldı.

TBMM'DE DEVLET TÖRENİ DÜZENLENECEK

Açıklamaya göre, Dr. Burhan Kara için ilk tören 6 Temmuz 2026 Pazartesi günü saat 11.00'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devlet töreniyle gerçekleştirilecek.

GİRESUN'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Devlet töreninin ardından Burhan Kara'nın cenazesi memleketi Giresun'a getirilecek.

7 Temmuz 2026 Salı günü saat 10.30'da Cumartesi Pazarı karşısındaki Petrol İstasyonu önünde helallik alınacak. Daha sonra cenaze Merkez Hacı Miktad Camii'ne götürülecek.

Öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Dr. Burhan Kara'nın naaşı, Giresun Merkez Yeni Mezarlık Aile Kabristanlığı'nda toprağa verilecek.

5 DÖNEM GİRESUN MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI

Dr. Burhan Kara, 17, 18, 19, 20 ve 21. dönemlerde Giresun Milletvekili olarak görev yaptı. Bir dönem Devlet Bakanlığı görevini de üstlenen Kara, uzun yıllar Türk siyasetinde ve Giresun'da önemli görevlerde bulundu.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!