DSÖ'den maymun çiçeği uyarısı! Vakalar 90 binin üzerinde

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) maymun çiçeği uyarısında bulundu. Vakaların 90 binin üzerinde olduğunu belirtti.

DSÖ'den maymun çiçeği uyarısı! Vakalar 90 binin üzerinde

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde 90 binin üzerinde maymun çiçeği virüsü vakası görüldüğünü söyledi. Ghebreyesus, 156 kişinin ise virüs sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

DSÖ'nün haftalık basın toplantısında konuşan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19'un BA.2.86 ve EG.5.1 (Eris) gibi varyantlarının riskini değerlendirebilmek için ülkelerden gelecek raporlara dikkatlerini adadıklarını söylerken, "Tüm ülkeleri hayat kurtarmak ve uzun süreli koronavirüs yükünü önlemek için mevcut tavsiyeleri uygulamaya çağırıyoruz" dedi.

MAYMUN ÇİÇEĞİNDEN 156 ÖLÜM!
DSÖ Başkanı Ghebreyesus, son duruma ilişkin bilgi verirken, "Maymun çiçeği virüsüyle ilgili olarak DSÖ'ye 114 ülkeden şimdiye dek 90 binden fazla vaka bildirildi ve bu vakalarla ilişkilendirilen ölüm sayısı 156 olarak rapor edildi. Ancak bazı ülkelerde eksik raporlama nedeniyle gerçek vaka ve ölüm sayısının daha yüksek olduğunu biliyoruz" dedi.

Özellikle Asya'da vaka sayısında son 2 ayda büyük artış olduğunu belirten Ghebreyesus, Afrika'dan da düzenli olarak vaka bildirimi almaya devam ettiklerini söyledi.

Ghebreyesus, "Covid-19'da yaptığım gibi ülkelerin uzun vadede maymun çiçeği virüsünü yönetmelerini destekleyecek ve kalıcı öneriler konusunda bana tavsiyede bulunacak bir inceleme komitesi oluşturdum" dedi.

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevic "Geçen yıl Avrupa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 61 kişi yaşamını yitirmişti. Bu yıl da çok sıcak bir yaz dönemi yaşadık. Bu yıl aşırı sıcaklar nedeniyle kaç kişi yaşamını yitirdi? Elinizde buna ilişkin veri var mı?" sorusuna, "Buna ilişkin veriler henüz elimizde yok. Bu yılki verilere ulaşmak için henüz erken" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Foto Galeriler