Diğer

Diğer

Facebook ve yeni nesil reklamcılık


Sosyal medya günümüzde yediden yetmişe kullanılan hemen herkesin en ince ayrıntılarına kadar bildiği ayrıcalıklı bir ortam bunun yanında hitap ettiği kitlenin evrensel olması ve birçok şeye alışkın olması insanları sosyal medyada reklamcılığa doğru çekiyor. 

Facebook bu sosyal ağların hemen herkesçe bilinen en çok da kullanıcı sayısına sahip olanı. Bunca insanı bir site etrafında toplamak ve onlara paylaşım özgürlüğü sunmak insanlık tarafından çok sevildi ve hemen kullanılmaya başlandı. Bunca insanı bir araya toplamak ve sonrasında maddi gelir elde etmemek gibi bir fikir olmadığından Facebook farklı reklamcılık fikirleriyle öne çıkarak insanlara kurumlarının, ürünlerinin ve hizmetlerinin oldukça kolay ve etkili bir şekilde reklamını yapma hizmetini vermeye başladı.


Facebook birçok sosyal medya unsuruna göre hemen her işi kendisi yaparak daha düzenli bir paylaşım ortamı hazırlıyor. Bunun içerisine tahmin edeceğiniz üzere reklamcılık fikirleri de dâhil. Facebook reklam alımlarını ve dağıtımlarını diğer sosyal ağlara nazaran daha çok kurumsal bir alt yapıya dayandırarak insanlara çok daha kolay reklam verebilme imkânı sunuyor. Eğer bir kuruma, ürüne veya hizmete sahipseniz Facebook reklam için en uygun fiyatların bulunduğu oldukça iyi bir yer. Bu tarz bir reklam girişiminde bulunacaksanız ilk yapmanız gereken şey hiç şüphesiz satacağınız daha doğrusu reklamını yapacağınız şeyin Facebook profilini oluşturmak. Sonrasında gelişecek olan olaylar sayesinde reklamın Facebook yüzünü keşfedebilirsiniz. 

Facebook üzerinde reklamın en etkili yolu sayfaların önerilen şeklinde oluşturulan reklamlarıdır. Sağ ve sol tarafta çıkan diğer reklam panolarına daha yüksek ücret ödeyerek reklam vermeye çalışmak size çok büyük bir kazanç sağlamayacaktır. 

Sayfanızın Reklamını Vererek İşe Başlayın!

Facebook üzerine etkili reklam kaynağının sayfa reklamları olduğunu belirttikten sonra sistemin nasıl işlediğini de sizlere kısaca anlatalım. Reklamcılık mantığına çok daha yenilikçi bir tavırla yaklaşan Facebook internet üzerinde yapılan diğer reklam temellerine aykırı olarak kendi platformunda oluşturulan sayfaların reklamlarını yapıyor. Bu sayede gelirin çıkar kısmını kendi hanesine kazandırıyor. Ancak bu noktada bizleri ilgilendiren kısım gelirin nereye gittiği değil, reklamın bize ne kadar kazandırıyor olması. Facebook sayfanızı reklam vermek amacıyla başvurduğunuzda sayfanızı kaç kişi görecekse o kadar para alıyorsunuz. Bu görüntülenme sayesine gelen beğeni ve takiplerde size reklam geliri olarak sağlanıyor. Temel mantığı bu olan sistem kendi içerisinde yaptırdığı reklamlarla hem kendi bünyesini kurumsal olarak koruyor hem de reklamı kendi içerisinde yaparak kendi takipçisinin reklama yanıt vermesini sağlıyor. 

Facebook üzerinden reklam vermek için sayfanızın yönetim ekranından oldukça kolay bir şekilde ne koşullarda reklam vereceğinizi seçebilir sonrasında kredi kartıyla anlık olarak ödeme kolaylığından yararlanabilirsiniz. Reklamcılığı farklı boyutlara taşıyan Facebook, sayfasını kurduğunuz ürün, hizmet veya kurun reklamını yapabilmek maksadıyla sizlere hizmet veriyor.
Reklamların getirisi ne kadar olacak sorusu hemen herkes tarafından sorulmakta. Bu soruya cevap oldukça değişken olmakla birlikte her şeyin reklamı için aynı olmamaktadır. Eğer cidden kaliteli bir şeyi reklam aracılığıyla sunuyorsanız insanların bu reklamlara karşı ilgisi daha fazla olacak buna bağlı olarak da beğenileriniz daha hızlı artacaktır. Ancak kalitesiz paylaşımları ve ürünleri barındıran bir sayfayı reklam aşamasına getirirseniz reklamdan elde edeceğiniz beğeni ve takipçi sayısı oldukça az olabilir. 

Sınırı olmayan reklam işinden dediğimiz gibi eliniz dolu da dönebilirsiniz elinizdekini kayıp da edebilirsiniz. Bu noktada reklama verdiğiniz paranın da önüne geçen paylaşımlarınız ve sayfa kaliteniz daha ön plana çıkıyor.
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR