Gürcistan'a iş amaçlı seyahat için izin çıktı

İhracatçılar birliğinin temasları sonuç verdi, Gürcü’nün virüs yaptırımları gevşedi

Gürcistan'a iş amaçlı seyahat için izin çıktı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinin etkin girişimleri sonucuyla iş amaçlı sadece ihracatçıların Gürcistan’a seyahat edebilmeleri için Gürcistan Sağlık Bakanlığı Pandemi Kurulu tarafından web üzerinden online olarak oluşturulan başvuru hattı ile başvuru yapılarak, seyahat izni veriliyor.

Seyahat izni verilen iş insanı ihracatçılar  girişte test yaptırarak test sonucunun olumlu olması halinde girişine izin veriliyor ve Gürcistan’da kalacağı gün sayısına göre  14 gün boyunca  her 72 saatte bir test yaptırmak zorunda. Gürcistan Hükümeti bu uygulamayı sadece iş amaçlı seyahat edecek ihracatçılar için getirmiş durumda.
 
İş amaçlı seyahat etmek isteyen DKİB üyesi ihracatçılar https://registration.gov.ge/pub/form/7_protocol_for_arrivals_in_georgia/kcjcpx/  Link üzerinden başvuru yapması gerekiyor.

DKİB'in yaptığı çalışmalar kapsamında Türkiye genelinden Gürcistan'a yapılan ihracatta yılın 6 ayında düşüş yaşanmasına rağmen, Doğu Karadenizden yapılan ihracatta %18 artış oldu. Pandemiye rağmen bu artışın yaşanması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi