Sınıf annesi uygulaması yasaklandı! Okullarda tartışmalara neden oluyordu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tartışmalara sebep olan 'sınıf annesi' uygulamasını yasakladı.

Sınıf annesi uygulaması yasaklandı! Okullarda tartışmalara neden oluyordu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerle veliler arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla gönüllü olarak görev alan ancak zaman zaman tartışmalara sebep olan 'sınıf annesi' uygulamasını yasakladı.

MEB, Türkiye genelinde bazı okullarda "sınıf annesi" olarak adlandırılan veli görevlendirmeleriyle ilgili resmi bir uyarı yayınladı. Bakanlık, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönündeki şikayetlere dikkat çekti.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından valiliklere gönderilen yazıda, bu kişilerin eğitim ortamlarında çeşitli müdahalelerde bulunarak velilerden aidat topladıkları, ders malzemeleri temini için faaliyette bulundukları, zaman zaman derslere müdahil oldukları ve öğrenci görüntülerini kaydettikleri ifade edildi.

Yazıda, öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu belirtilerek, valiliklere bu tür uygulamalara izin verilmemesi, okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulunuldu.

Sınıf annesi uygulamasına yönelik eleştiriler arasında, öğretmenlerle veliler arasındaki ilişkide dengesizlik yaratması, maddi beklentilere yol açması ve öğrenci-veli-öğretmen ilişkisini olumsuz etkilemesi gibi konular bulunuyordu. Bu eleştirilere karşın, bazı veli ve öğretmenler sınıf annesi uygulamasını, öğretmenlere destek olması ve okuldaki işleri kolaylaştırması nedeniyle savunuyordu. Ancak, bazı sınıf annelerinin öğretmenlere karşı maddi beklentilere girmesi ve gruplaşma yaratması gibi olumsuz durumlar da tepki çekiyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim