Öğretmenler Günü kutlanıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle öğle yemeğinde bir araya gelecek. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Anıtkabir'i ziyaret edecek, MEB Başöğretmen Anıtı'na çelenk koyacak. KALKINMANIN YOLU EĞİTİ

Öğretmenler Günü kutlanıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Anıtkabir'i ziyaret edecek, MEB Başöğretmen Anıtı'na çelenk koyacak.

KALKINMANIN YOLU EĞİTİMDEN GEÇİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ''Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır'' sözünü anımsattı.

Çocukların ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren özgür bireyler olarak yetişmesinde, öğretmenlerin rolünün büyük olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Hiç şüphesiz, Cumhuriyetimizin geleceği de yeni nesillerimize emanettir. Onları aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati derecede önemlidir.

21. yüzyılın dünyasında gelişmenin, kalkınmanın, küresel rekabette başarılı olmanın yolu, her şeyden önce eğitimden geçiyor. Bu anlayışla, her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyoruz.

Göreve geldiğimiz ilk günden beri çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, çocuklarımızı, gençlerimizi eksiksiz olarak geleceğe hazırlayacak bir eğitim sistemi oluşturmaya çalışıyoruz.

Unutmamalıyız ki, bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere, hür düşünceye sahip öğretmenlerden mahrum milletlerin, eğitim sisteminde çağı yakalayabilmesi mümkün değildir.
İşte bu yüzden ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir.

Biz de öğretmenlerimizin hayat standartlarını yükseltmek, çalışma şartlarını daha da iyileştirmek ve verimliliklerini artırmak için imkânlarımızı zorlayarak büyük adımlar attık, atmaya devam ediyoruz.
Ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.''

BAYKAL: ÖĞRETMENLİK BİR EK İŞ HALİNE GETİRİLİYOR
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:
''Ne yazık ki, Başöğretmen Atatürk'ün, İktidar destekli laik Cumhuriyet karşıtları ile ayrılıkçılar tarafından hedef tahtasına oturtulmak istendiği bir süreçte Öğretmenler Günü kutlanıyor.

Eğitimin temel unsuru öğretmendir. Eğitime sahip çıkmanın ilk adımı da öğretmene sahip çıkmaktır. Kitap önemlidir, bina önemlidir, ders araçları önemlidir... Öğretmen işin özüdür, temelidir ama öğretmenlerin yüzde 90'ı borca batmıştır ve yüzde 25'i ek iş yapmaktadır. Böylece öğretmenlik bir kariyer işi olmaktan çıkarılarak, bir ek iş haline getiriliyor.

AKP hükümeti öğretmenlerimizin var olan sorunlarına yeni sorunlar ekledi. Grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı yerine pazarlıklarla oyaladı; öğretmenliğin ve öğretmenlerin onuruyla oynadı, ekonomik baskı, partizanlık ve kıyımlarla öğretmenleri asli işlevlerinden uzaklaştırdı. Devletin resmi eğitim kurumları da her geçen gün bilinçli bir şekilde çökertildi. Ama biliyorum ki, öğretmenlerimiz iktidardan ve yandaşlarından kaynaklanan her tür olumsuzluğa rağmen devletimizin, laik Cumhuriyetimizin öğretmeni olmaya devam edecekler ve yeni nesil onların eseri olacaktır.

Bu anlayışla başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yaşamını yitirmiş öğretmenlerimize rahmet diliyor; ömrünü bu kutsal göreve adayan öğretmenlerimize şükranlarımızı, sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.''

ÇUBUKÇU: ÖĞRETMENLERİMİZE DUYDUĞUMUZ BORÇ MANEVİ YÜKÜMLÜLÜK
Öğretmenlerin bu anlamlı gününü kutladığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Atatürk'ün yaşadığı sürece her fırsatta öğretmenlik mesleğinin önemini vurguladığını ve yeni neslin öğretmenlerin eseri olacağına inandığını ifade ettiğini anımsattı. Bu doğrultuda Cumhuriyet'in ilk yıllarında eğitime yapılan yatırımlar ve yurt sathında başlayan eğitim seferberliği ile değerli öğretmenler yetiştiğini belirten Çubukçu, ''O yıllarda bilimde, sanatta, kültürde, edebiyatta, fikir hayatında eser verenler aynı zamanda öğretmenlik mesleğini de onurla, gururla, inançla ve sevgiyle yapmışlardır. Bunda en büyük pay elbette Atatürk'ündür. Bu yüzden O'na 'Başöğretmen' unvanı verilmiştir'' dedi.
Çubukçu, öğretmenlere şöyle seslendi:

''Bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle hazırlattığımız afişlerdeki 'Hepsinin bir öğretmeni vardı' sözü, bu fedakar çabanın ülkemizi gururlandıran sonuçlarına ve öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekmek amacını gütmektedir. Bu afişler, alanlarında zirveye ulaşmış değerli sanatçı, bilim insanı ve yazarların, hayatlarının en önemli devresinde bir öğretmenlerinin olduğu gerçeğine atıfta bulunuyor.
Sizler, hayatımızın işaret fenerleri, bilge kılavuzlarısınız. Bütün çiçeklerin ayrı bir duruşu, ayrı bir kokusu ve ismi olduğu gibi, yetiştirdiğiniz öğrencilerin de farklı duruşları, farklı karakterleri, yetenekleri ve ilgileri olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. Her çocuğun yolunu, bir öğretmenin ışığı aydınlatıyor. Böylelikle çocuklar kendi yollarını sizlerin yardımıyla daha kolay buluyor.''

Öğretmenlere duydukları borcun, tıpkı vatan ve insanlık borcu gibi bir ömür boyu taşınacak ve hiçbir şekilde ödenmeyecek manevi bir yükümlülük olduğunu bildiklerini ifade eden Çubukçu, ''Öğretmenlerimizin özlük haklarını ve gelir düzeyini arzu edilen seviyeye ulaştırma çabamıza bu duygunun her zaman eşlik ettiğini ve her türlü zorlukta yanınızda olacağımı bilmenizi isterim'' diye konuştu.

MEB'DEN FARKLI BİR ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) internet sitesi, ''Öğretmenler Günü''nü farklı bir açılışla kutluyor.

Bakanlığın resmi internet sitesi ''www.meb.gov.tr'' adresinin açılışındaki mesaj, hayatını kaybetmiş sinema sanatçısı Adile Naşit, bestekar ve ses sanatçısı Münir Nurettin Selçuk, edebiyatçı Necip Fazıl Kısakürek, Yahya Kemal Beyatlı ve Mehmet Akif Ersoy, opera sanatçısı Leyla Gencer, yazar Semiha Ayverdi ve Tomris Uyar, şair ve yazar Nazım Hikmet Ran, seramik sanatçısı Füreyya Koral ve yönetmen Halit Refiğ'in siyah beyaz fotoğraflarının ardından ''Hepsinin bir öğretmeni vardı'' ifadesi ile açılıyor.
Mesaj, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının altında Milli Eğitim Bakanlığı amblemi ve ''24 Kasım Öğretmenler Günü'' yazısı ise sona eriyor.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim