2024 MEB bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 MEB bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 MEB bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan 2024 tarihinde saat 10.00'da yapılacak. Sınav, Türkiye genelindeki belirlenen merkezlerde gerçekleştirilecek. Öğrenciler, sınav giriş belgelerine MEB'in resmi web sitesi olan "www.meb.gov.tr" üzerinden ulaşabilirler.

SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ VE SORGULAMA YÖNTEMLERİ

2024 yılında yapılan İOKBS'nin sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde yine MEB'in resmi internet adresi üzerinden ilan edilecek. Öğrenciler ve veliler, TC kimlik numaraları ve sınav giriş bilgileri ile sonuçları sorgulayabilecekler.

BURSLULUK SINAVI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, Türkiye'de her yıl düzenlenen ve yıllık geliri belirli bir miktarın altında olan ailelerin çocuklarına eğitim desteği sağlama amacı güden bir sınavdır. Sınav, 5. sınıftan 11. sınıfa kadar olan öğrencilere açıktır ve kazanan öğrencilere burs veya yatılılık imkanı sunulmaktadır. Sınavı kazanmanın ana şartı yüksek bir puan elde etmektir, ancak öğretmen ve gazi çocukları için ek avantajlar sağlanmaktadır.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim