Levent Ustabaşı

Levent Ustabaşı

Efsane belgesel! 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hazırlattığı 'Efsane  - Avni Aker'e veda' belgeselinin İstanbul BKM'de düzenlenen galasında 'Trabzonspor'u yeniden' yaşadım. Abartmıyorum. Hatta diyorum ki; izledikten sonra, "Bu da mı gerçekmiş vay be.." diyeceğiniz öyle anlar olacakki..
***
Gösterimde en çok alkış tufanı Dozer Cemil'in bol akçeli transfer teklifi aldığında, "Ben Trabzonspor'un kaptanıyım başka bir kaptanın arkasında sahaya çıkmam" diyerek futbolu bıraktığının anlatılmasında koptu.  
***
Diğer en fazla alkış alan anlardan biri de Serdar Bali'ye "O dönemler halkla aranız nasıldı?" sorusuna verdiği cevap oldu.  Bali;  "Arası yok. Biz halktık" dedi. 
***
Salonda gözleri yaşlanandan tutun da tüyleri diken diken olana; Bekir Barçın'ın sempatikliğiyle gülene kadar her duygu yaşandı..
Başkan Ekrem İmamoğlu müthiş bir proje gerçekleştirdi. 
Bir futbol devrimini her yönüyle doğumundan gelişimine aktarmayı başaran çalışmayı Trabzonspor sevdalılarına, futbol severlere hediye etti. 
Helal olsun.
"Onların yarattığı duygularla beslenmiş büyümüş biriyim" demesi bordo mavi renkleri ne derece bağlı olduğunu özetledi. 
***
Şimdi o belgeselde anlatılan efsane devinin uyanması bekleniyor.
Aslında belgeselde bu uyanışın şifresi de yer alıyor.
Yaşayan efsaneler diyorki; önce yerli oyunculardan iskelet kurulsun, yabancı oyuncular gelip gitsin.. Ama o iskelet kurulduğunda yeni zaferler ancak gelir! 
İzlemek isteyenler belgeseli Trabzonspor Mağazalarından temin edebilirler... 

Galadan notlar;

* Şamil Ekinci'nin gururlu bakışları herkesi olduğu gibi beni de etkiledi
* Deli Bekir (Bekir Barçın)'ın 'nasıl bir futbolcuydunuz?' sorusuna,"Ne bileyim! O zaman televizyon yoktu. Kendimi ne bileyim izleyemedim ki" diyerek cevap vermesini izlemek çok keyifliydi..
* Şenol Güneş'in efsane kadroyla ilgili nükteli kelimelerle kurduğu derin cümleler içimi ısıttı.
* Faruk Özak'ın "Trabzon neden futbol kenti" tarzındaki sorulara  "horon oynarken hem hızlı hem doğru hareketi yapan bir coğrafya" iliştirmesiyle cuk diye oturtması da oldukça muazzamdı...
* Salonda şöyle bir baktım.. Belgeseli izleyenler arasında 7'den 70'e her yaştan meraklı bir topluluk vardı. "Efsaneyi yaşayanlar ve miras alanların" buluşması bu kadar güzel anlatılamazdı. Kaybolmayan bir heyecan.. İşte bu heyecan yeniden umudumu artırdı.. 
* İskender Günen'in o dönemleri anlatırken taraftarlara yönelik ince mesajını da es geçmedim; "Şampiyon olduğumuz dönemler Trabzonspor'a taraftar da elinden geldiğince verirdi! Şimdi değişti.."

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR