Öldüğü söyleniyordu! Kim Jong-un uzun bir aradan sonra ilk kez kamuoyunun önünde

Öldüğü söylenen Kim Jong-un uzun bir aradan sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıktı

Öldüğü söyleniyordu! Kim Jong-un uzun bir aradan sonra ilk kez kamuoyunun önünde

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansı, sağlık durumunun kötüleştiği konuşulan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 20 gün sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıktığını açıkladı. Kuzey Kore lideri, gübre fabrikası açılış törenine katıldı.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un 15 Nisan tarihinde babasının doğum günü seremonisine katılmamasıyla çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialardan biri de Kuzey Kore liderinin öldüğü yönündeydi. Ancak Güney Kore merkezli haber ajansı Yonhap'ın son dakika olarak duyurduğu haber ile söz konusu iddialar yalanlanmış oldu.

20 GÜN SONRA İLK KEZ KAMUOYUNUN KARŞISINA ÇIKTI

Yonhap haber ajansı, sağlık durumunun kötüleştiği konuşulan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 20 gün sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıktığını bildirdi. Günler sonra ortaya çıkan Kuzey Kore lideri, gübre fabrikası açılış törenine katıldı.

"AŞIRI ALKOL VE ÇALIŞMA NEDENİYLE SAĞLIK AÇISINDAN SORUNLAR YAŞIYOR"

Öte yandan, İngiliz medyasının yayınladığı bir Güney Kore kaynaklı istihbarat raporuna göre; son iki haftadır hakkında "öldüğü" yönünde haberler çıkan Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un stres ve alkol nedeniyle sağlık sorunları yaşadığı iddia edildi.

Raporda, "Tahminlere göre, Jong-Un'un aşırı alkol veya aşırı çalışma nedeniyle sağlık açısından sorunlar yaşadığı açıkça görünüyor" ifadeleri kullanılırken Jong Un'un dinlenmek için Kuzey Kore'nin Wonsan şehrindeki villasına gitmiş olabileceği belirtildi.

GÜNEY KORE MİLLETVEKİLİ: KİM JONG UN'UN ÖLDÜĞÜNDEN YÜZDE 99 EMİNİM

Kuzey Kore'den 2006'da kaçarak Güney Kore'ye gelen ve 15 Nisan genel seçimlerinde milletvekili olan Ji Seong-ho ise, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un öldüğünden yüzde 99 emin olduğunu söyledi.

"BU KONU HAKKINDA BİR FİKRİM VAR AMA SÖYLEYEMEM"

ABD Başkanı Donald Trump da Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında iddialara ilişkin, "Bu konuda bir fikrim var ama size şu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim'den bir haber alabiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya