Normalleşme başladı gece kulüpleri doldu taştı

Ukrayna'da gece kulüpleri doldu taştı.

Normalleşme başladı gece kulüpleri doldu taştı

Ukrayna'da koronavirüs (Covid-19) kısıtlamaları hafifletilmeye başlandı. Gece kulüplerinin de kapılarını açmasıyla halk eğlence mekanlarına koştu. Ancak televizyon kanallarında ekrana gelen görüntülerde vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymaması dikkat çekti.

Koronavirüs nedeniyle karantina uygulayan ve pek çok yeri kapatan ülkeler, vaka ve ölü sayılarının azalması ile normalleşme sürecine geçmeye başladı.

Normalleşme uygulaması kapsamında bazı ülkelerde bar, restoran, pazar yerleri, oteller, müze ve ibadet yerleri sınırlı şekilde yeniden açıldı.

Bu ülkelerden biri de Ukrayna. 18 bin 291 corona virüs vakası bulunan ülkede, corona virüs kısıtlamalarının hafifletilmesinin ardından, bazı gece kulüpleri de kapılarını açtı.

Ancak eğlence mekanlarına giden vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymaması, tepkiye neden oldu.

Başkent Kiev'de corona virüs kısıtlamalarının hafifletilmesinin ardından faaliyete başlayan bazı ünlü gece kulüplerinde, salgın tedbirlerinin çoğuna uyulmadığı dikkat çekti.

Televizyon kanallarında ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Dinyeper Nehri'nin kıyısındaki ünlü bir gece kulübünde sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı görüldü.

Tüm masaların dolu olduğu, yalnızca işletme çalışanlarının tıbbi maske taktıkları, ziyaretçilerin dans pistinde ve masalarda birbirlerine çok yakın mesafede eğlendikleri dikkat çekti.

NORMALLEŞME KURALLARI 

Ukrayna'da corona virüs kısıtlamaları 11 mayıs tarihinde hafifletilmeye başlandı.

Bu tarihten itibaren, cafe ve restoranların yalnızca açık havada ve masalar arasında en az 1,5 metre mesafe olacak şekilde hizmet vermeleri gerekiyor.

Bir masanın başında en fazla 4 kişinin oturmasına izin veriliyor.

Faaliyet göstermesine izin verilen işletmeler arasında gece kulüpleri ise bulunmuyor.

UKRAYNA'DA SON DURUM 

Ukrayna'da 17 Mayıs itibarıyla tespit edilen corona virüs (Covid-19) vaka sayısı 18 bin 291'e yükseldi.

Ülkede 514 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkede şu ana kadar 5 bin 116 hastanın iyileştiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya