Donis Avdijaj kimdir?

Trabzonspor Kosovalı futbolcu Donis Avdijaj'ı Trabzon'a getirdi. Peki Donis Avdijaj kimdir, kariyeri nasıldır? işte hakkındaki detaylar

Donis Avdijaj kimdir?

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Kosovalı futbolcu Donis Avdijaj'ı Trabzon'a getirdi. Genç futbolcufutbol severler tarafından merak konusu oldu. Peki Donis Avdijaj kimdir, kariyeri nasıldır? İşte hakkındaki detaylar

Donis Avdijaj kimdir?

Almanya'nın Osnabrück kentinde 25 Ağustos 1996'da dünyaya gelen Kosova asıllı Donis Avdijaj forvet ve sol kanat pozisyonlarında forma giyiyor.

Donis Avdijaj kimdir?

Osnabrück altyapısındandan Schalke'ye transfer olan ve Schalke'nin altyapısında gösterdiği performansla Bundesliga'nın önemli genç yetenekleri arasında gösterilen Donis Avdijaj U17 liginde çıktığı toplam 51 maçta 59 gol 14 asistle oynayarak parladı. Ardından U19 liginde de performansını sürdürerek 18 maçta 17 gole ve 4 asiste imzasını attı. Alman ekibi golcü futbolcuyu kiralık olarak önce Sturm Graz'a ardından da Roda'ya gönderdi. Buralarda istediği kadar kendini gösteremeyen genç futbolcu yeniden döndüğü Schalke'de şans bulamadı ve takımdan ayrıldı. 2018-19 sezonunun başında Hollanda ekibi Willem II'a transfer olan Donis Avdijaj burada çıktığı 19 maçta 8 gol 6 asist yaptı ancak kulüpte yaşadığı sorunlar nedeniyle sezon sona ermeden takımıyla sözleşmesi feshedildi.

Donis Avdijaj kimdir?

22 yaşındaki Donis Avdijaj şimdiye kadar çıktığı toplam 183 maçta 107 gole ve 41 asiste imza attı. Ayrıca Almanya U16,U17 ve U19 milli takımlarından oynadıktan sonra Kosova Milli takımını tercih etti. Özellikle Almanya U17'deki performansı dikkat çeken futbolcu 13 maçta 10 gol attı. Kosova'da ise 6 maça çıkarak 2 gol kaydetti.

Öte yandan sağ ayağını etkili kullanan futbolcu 1,72 boyunda

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor