Levent Tan

Levent Tan

Divan'da derin savaş!

Trabzonspor'da saha sonuçları ve Muharrem Usta yönetimine dönük eleştirilerin oluşturduğu gündemin haricinde bir de harıl harıl yanan Divan Başkanlık Kurulu seçimlerinin yarattığı gündem var.

Kulisler, listeler, adaylar, taraflar, basın toplantıları, oy hesapları, gövde gösterileri...

Trabzon'da mini bir Trabzonspor Başkanlığı yarışı tadında seçim atmosferi yaşanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda mevcut Divan Başkanı Ali Sürmen, bir bilgilendirme mesajıyla ''Camianın bir dönem daha devam etmelisiniz şeklindeki düşüncesine kayıtsız kalamadık'' diyerek yeniden aday olduğunu açıklamıştı. Önceki gün de Şükrü Kuleyin, bir basın toplantısı düzenleyerek Divan Başkanlığı için yarışacağını duyurdu.

Ali Sürmen'i 3 yıllık görev süresi boyunca yaptığı, yapmaya çalıştığı ve yapamadıklarından biliyoruz. Şükrü Kuleyin'i de Hacıosmanoğlu - Usta - Hekimoğlu masasından ve Aralık 2016'da yapılan meşhur Genel Kurul'daki kongre divan başkanlığından tanıyoruz.

Ki yazıda değineceğimiz nokta da tam bu!

Daha önceki ''Kartal'ın satışı'' ve ''Kartal'ın satışı -2'' başlıklı yazılarımızda 10 Aralık 2016'da yaşananları ve Muharrem Usta'nın Kartal'daki araziyi satmak için neler yaptığını anlatmıştık.

Delegelerin Kartal'daki arazinin satışının Genel Kurul gündemine girmesini bile istemediğini, satış yetkisinin oylamada iki kez reddedildiğini, 8. maddenin revize edilmesinin bile kabul edilmediğini, divan marifetiyle revize edilen maddenin oylamaya sunulduğunu, daha sonra tutanaklarda oylama yapılarak Kartal'ın satışının kongreden geçmiş gibi gösterilmek istendiğini, ortaya çıkınca apar topar bu hamleden geri adım atılmak zorunda kalındığını, fakat yine de 1 yıl sonra Muharrem Usta'nın ''Kartal'ı sattım!'' diyerek aynı delegenin karşısına çıktığını elimizden geldiği kadarıyla ifade etmiştik.

İşte o Genel Kurulda Divan Başkan'ı olarak kongreyi yöneten isim Şükrü Kuleyin'di... Ve anlaşılıyor ki Trabzonspor'da o kongrenin izleri hâlâ devam ediyor, hesaplaşma çabası yeni bir perdede tüm hızıyla sürüyor!

Trabzonspor Disiplin Kurulu üyesi Avukat Murat Başman, dün sosyal medya hesabından bu hesaplaşmaya dair çok ilginç bir ileti yazdı.

Başman diyor ki; ''Biliyorsunuz Kartal için satış yetkisi verilmedi. Ama o Divan'ı yöneten Başkan tutanaklara Genel Kurul'da oylanmayan yetkileri koydu ve imzaladı. Ali Sürmen bunu yakaladı ve ''Bunun doğrusunu yazmazsanız sizi savcılığa veririm'' dedi. Sonra tutanaklar değişti, doğrusu yazılıp imzalandı. Şimdi Ali Sürmen'den intikam alınmaya çalışılıyor. Başkan aynı ekiple Sürmen'i yollamaya uğraşıyor. Ben O'nun yerinde olsam hepsini açıklar, kamuya mal ederim''

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu seçimlerine 3 gün kaldı...

Bu iddialar konuşulacak mı? İddia sahipleri delegeye bu durumu anlatacak mı? Başman'ın dediği gibi Sürmen, bu tabloyu kamuya mâl edecek mi? Kuleyin, Muharrem Usta üzerinden kendisine yönelen iddialara bir yanıt verecek mi?

Henüz bilmiyoruz ama görünen bir şey var ki Divan Başkanlığı için derin bir savaş var!

ALİ RIZA EGEMEN'İN TELEFONU...
Dün, Trabzonspor'un Akyazı Stadyumu'nun isim hakkı için imzalanan sponsorluk görüşmesinin detaylarını yazmıştık.

MLP Care'ın halka arz sürecinde kamuya açıkladığı belgelerde bu sponsorluğun 1 yıllık olduğunu ve - taraflardan biri feshetmediği sürece - her yıl 28 Ocak'ta yenilenmek üzere Trabzonspor ile Medical Park arasında bir karar alındığını belgelemiştik.

Ardından da ''Mesela bu yıl 28 Ocak'ta sponsorluk yenilendi mi?'', ''Seneye yenilenecek mi?'', ''Usta kızarsa, küserse, istemezse, feshederse ne olacak?'' diye sormuştuk.

Bu yazının ardından Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Ali Rıza Egemen aradı... Kendisi, ''Ben de Başkan'ı zaman zaman eleştiriyorum ama bu konuyu araştıranlar oluyor, bir yanlışı düzeltelim'' dedi.

''Buyurun'' dedikten sonra devam etti; ''Sponsorluk 5 yıllık. Hatta parasını da aldık. Denizbank'tan bu sponsorluk üzerinden %30 kesintiyle kredi çektik. 20 Milyon Euro civarında para aldık. Kimse kimseye böyle para vermiyor bu zamanda. 10 - 12 Milyon Euro civarında görüşmelerimiz oldu. Sonrasında Medical Park ile anlaştık. 1 yıllık diye bir şey yok, ödemezse zaten bu Medical Park ile Denizbank arasında bir konu.'' dedi.

''E peki sözleşmedeki 1 yıl ve her yıl yenileme maddesi ne?'' diye sorumuza ise Egemen, ''Teknik bir detay'' cevabını verdi.

Durumu netleştirmek gerekirse...

Trabzonspor; henüz tapusu olmayan, TOKİ - GSB nezdinde kiralayamadığı, haliyle TFF'ye ''Akyazı Medical Park'' olarak bildiremediği stadyum için MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş ile 1'er yıllık ve her yıl yenilenecek şekilde sponsorluk sözleşmesi imzalamış. KDV dahil 29 Milyon 500 bin Euro tutarındaki meblağ üzerinden Denizbank'a sponsorluğu ''kırdırarak'' 20 Milyon Euro temlikli gelir elde etmiş.

Yani; 5 yıl süreyle gelmesi beklenen para, çoktan Trabzonspor'un kasasına girmiş ve eriyip gitmiş.

Tablo bu...

Ne diyelim; Allah vere de bu ''teknik detay''da bir aksaklık yaşanmasa!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR