Mutlu Dervişoğlu

Mutlu Dervişoğlu

Covid-19 şokuna rağmen...

Dinlenme şansı bulduğu bu hafta Gaziantep’le karşılaşan Trabzonspor üst üste 6. galibiyetini elde etti.

Trabzonspor korona vakaları gölgesinde, alışılmış takım düzeninde ve oyun anlayışında sahaya çıktı. Rakip Gaziantep ise çok iyi sonuçlar aldığı Sumudica’nın 5-3-2 si sonrası, Sa Pinto genellikle 5-4-1’i ile müsabakalara çıkıyor ama istediği sonuçları alamıyor.

Müsabakada Gaziantep yine oyunu kendi alanında karşılayarak direkt hücumlarla çıkmak istedi. Trabzonspor ise istenilen şekilde başlayamadı. İlk 10 dakika hücumda her topun Nwakaeme ile buluşturulmaya çalışılması ve diğer oyuncuların onu sadece izlemekle yetinmesi sonucu sorunlar yaşandı. Ayrıca Beşiktaş maçıyla başlayan Nwakaeme’ye tanınan özgürlük, Nwakaeme ve Marlon arası mesafenin uzamasına ve maçın başında Gaziantep’e bu bölgeden net bir pozisyon verildi. Bunda da Uğurcan ayağıyla başarılı bir kurtarış yaptı.

Düşük tempoda geçen ilk 30 dakikada Trabzonspor sadece 2 şut atabildi. Bakasetas’ın rakip blok arkasında topla buluşmakta yaşadığı sıkıntı üretkenliği azalttı. Ayrıca Djaniny ve Ekuban’ın çok rotasyonlu oynaması her iki oyuncunun önceki haftalara göre verimliliğini düşürdü.

Djaniny forvet bencilliği sergilemese, geniş alanı etkili kullandığı bir pozisyonda Bakasetas’a golü ilk yarıda attırabilirdi. Rakibin oyun kurmada tercih ettiği santraforu direkt toplarla buluşturma düşüncesi organize, motive Berat, Edgar ve Hugo yerleşimi sayesinde etkisiz oldu. Karşınızdaki rakip böyle dizilişle (5-4-1) sahada yer aldığında, sizin orta sahadan forvet bölgesine, santraforunuzun boşalttığı alanlara koşacak oyunculara ve onları buluşturabilecek kaliteli ayaklara ihtiyacınız olur. Ve Trabzonspor’da bunların ikisi de var. 30. dakikadan itibaren Trabzonspor blok arasına top sokmaya ve Bakasetas’ı oyuna dahil etmeye başladı. Flavio önce biraz da şansın yardımı ile, daha sonra Bakasetas’ın pası ile 2 fırsat elde etse de gol yapmayı başaramadı. Bu bölümde seken topları almada başarılı olan Trabzonspor baskıyı artırdı. İlk 30 dakikalık bölümde 2şut atan takım devreyi 7 şutla tamamladı.

2. devre Sa Pinto Trabzonspor’un blok arası top sokmasından rahatsız olunca Rashid Vetrih değişikliğiyle orta saha sertliğini artırmak istedi. Son dönem müsabakalarda soyunma odasından gelip coşkulu şekilde oyuna başlayan Trabzonspor oyuna ilk yarıdaki gibi durağan başladı. Dakika 67 de anı doğru oynayan küçük grup becerisi ile Trabzonspor golü buldu.

Burada Nwakaeme’nin pası, ona pası verip koşusuna devam eden Bakasetas’ı ve ayrıca son bölümde ekstra pas tercihi yapan Flavio’yu tebrik etmek lazım. Kısacık anda çok senkronize gelişen bu hücumla Trabzonspor’u öne geçirdiler.

Golden sonra topa sahip olarak oyunu kontrol etmek isteyen Trabzonspor hücumu yine geri plana aldı. Ve bu devre Trabzonspor sadece 2 şut atabildi rakip kaleye. Golden sonra özellikle kenarlardan etkili olmaya çalışan Gaziantep,Trabzonspor’un Nwakaeme dahil bloklar arasını daraltması nedeniyle etkili olamadı. Dakikalar ilerledikçe Berat yine savunmaya yaklaştı. Hatta çok sık savunma içine girmesi Trabzonspor’un topa hakim olmasını zorlaştırdı. Korona vakaları nedeniyle fazla hamle şansı olmayan Trabzonspor oyun hakimiyetini rakibine kaptırdı. Ama alanları çok iyi daraltmış Trabzonspor neredeyse rakibine hiç fırsat tanımadı.

Kazanarak devam eden Trabzonspor’da oyun beklediğim seviyeye hala gelemedi. Oyunu yönlendirmesi ve skor katkısına devam eden Bakasetas, dinamikliği ve rakibe yaptığı baskılar nedeniyle Flavio, ayrıca topu her ayağına aldığında rakipleri çaresiz bırakan Nwakaeme bu maç ön plana çıkan oyuncular diye düşünüyorum. Ayrıca Yunus Mallı’nın da aldığı sürenin artması gerektiği, yoksa adaptasyon süresinin daha da uzayacağını düşünüyorum. Ligin ilk 4 maçlık bölümüne göre 7 puan artıda olan Trabzonspor’un önündeki 4 maçlık periyodu da benzer şekilde geçmesi halinde son bölüme çok avantajlı girebilir. Abdullah hocanın geldiği günden beri üzerinde durduğu öndeyken skoru koruyamama sorunu çözülmüş durumda.

Ama skor farkını artırmama düşüncesi ileride son dakika şoklarına sebebiyet verebilir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR