Haber61

Haber61

Centilmenler

"Tek Kültür, İki Şehir, Yaşasın Trabzon Rize Kardeşliği" Aslında maçın en anlamlı ve en güzel ifadesi bu sanırım.

 

Günün bu sözü saha içersine de yansıyınca,karşılaşmada futbolun önüne Fair-play geçti

Her iki takım oyuncularını da kutlamak gerek.

 

Ancak sahada oynanan futbol için aynı şeyleri söylemek ise mümkün değil. Ha Trabzonspor çok kötü mü oynadı?.

Asla.

 Çünkü bu kadar baskı altında,bu kadar kötü sonuçları arka arkaya alan bir takım, bu kadar sürede ancak bu kadar düzelebilirdi.

 

Trabzon"da hafta içersinde duayenlerin yaptığı ziyaret bir nebze olsun sahaya olumlu yansıdı. .Oyuncuların özgüveni azda olsa geri geldi, üzerlerindeki baskı azda olsa kalktı. Ancak Trabzon yine savruk ve dağınık.  Trabzonspor"da oyuncular tedirgin,Trabzon"da oyuncular gergin. Trabzon"da taraftar ve teknik adam da gergin.Trabzon"da eski yeni yönetici dahil herkes gergin

 

Aslında yaşanan psikolojik travmalardan ötürü bunlarda doğaldır.Hata yapma korkusu, hepsinin bacaklarını titretiyor. Tümü sorumluluk almaktan kaçıyor,breysel girişim yapmaktan korkuyor

 

Son yıllara bakıldığında gerçekten iki takım rahat bir ortamda maç oynamadı.

Hep sorunlu oldu maçlar.son maçta aynı ortamda oynandı.İki takımında kayba tahammülü yoktu.

Bu nedenle iki ekipte açık futbolu tercih etti ,futbolu çirkinleştirmeden oynadı.

Farkı Trabzonspor"un bireysel becerileri daha iyi olan oyuncuları belirledi. Yada Rizesporlu oyuncuların inanılmaz kişisel  hataları

Trabzonspor  bireysel olarak ev sahibi ekip  Rizespor"a oranla daha yetenekli futbolculardan kurulu.Fakat Rizespor Trabzonspor"dan daha iyi ve isabetli pas yapıyor.

 

 Evet, Rizespor pas yapıyor ama,top üçüncü alana geldi mi,burada breysel becerisi üst düzey oyuncu olmayınca,geliştirdikleri ataklar Trabzon savunması tarafından kolayca bertaraf edildi.

 

 Oftaş maçına bakıldığında Trabzon bu maçta daha diri gözüktü.

 Gökdeniz"in pek ortalıkta görünmediği maçta Trabzon"u  Yattara  hücuma taşıdı.

 

Benim anlamadığım bu  Umut tan  ne beklendiği.

Yani Umut, yüksekten gelen topu tutacak,arkasında ona adeta yapışmış rakibinden topu kurtaracak,sonra  herkesi geçip  gol mü  atacak.Bunu mu bekliyorlar ondan?

Bunu Umut ancak 13 maçta  bir kez yapabilir. Adam kafaya çıkıyor Trabzonspor"da en yakın takım arkadaşı 35 metre uzakta duruyor. Kafayla aşırttığı topları da destek veren takım arkadaşı olmayınca rakip savunma rahat rahat topluyor..

 

 

Dün hem Trabzonspor hem Rizespor taraftarını hem de iki takımın futbolcularını centilmence mücadelelerinden ötürü kutlamak gerek.Hakem Fırat Aydın"us  Umut"a sarı kart gösterdiği pozisyonu bir kez daha izlemesini isterim.O sarı kartı Fırat Aydınus penaltıyı vermediği için asıl kendisi görmeliydi!

 

Yattara"ya da ayrı bir parantez açmak gerek. Rize"de  gerçekten sahanın yıldızıydı. Bu galibiyet bir nebze olsun gerilen sinirleri rahatlatır. Baskıyı azaltır. Transferlerde tutarsa ancak Trabzon yeniden dirilir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR