Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Çekilin, mekanın sahibi geldi

Turgay BEŞYILDIZ- MALATYA'dan yazdı

Öylesine bir maç ki sormayın. BTC Türk Yeni Malatyaspor küme hattına inmemek, Trabzonspor da averajla liderlik koltuğunu devr almak için, karşı karşıya geldi.

Ne yalan söyleyeyim. Bu maç öncesi İstanbul Radyospor'a yaptığım yorumda, Hüseyin hocanın Ekuban ile Abdülkadir Ömür'ü ilk 11'de çıkarmayacağını tahmin ettiğimi, onları ikinci yarıda oyuna sokarak, bu ikilinin karşılaşmaya imza atacaklarını söyledim. İlk onbir konusunda bu sefer yanılmışım. Obi Mikel ve Ndiaye'nin yerine ilk 11'de başladılar.

Her iki takım da 19.Haftadan kalan bu erteleme maçında, 3'er oyuncularını söz konusu haftadan sonra transfer ettikleri için, bu gece kadrolarına alamadılar. Ayrıca her iki takımında iki sakat oyuncusu, ev sahibinin de ayrıca bir cezalısı vardı.
Oyunun başında Sosa-Novak ortaklığından gelen ilk gole, Sosa'nın serbest atıştan 30.dakikada kazandırdığı nefis ikinci gol, bana göre orta hakem Ali Palabıyığında, bu dakikadan sonra daha rahat bir maç yönetmesine etki oldu diyebilirim.
*
Uzun bi aradan sonra alt yapıdan; Uğurcan, Serkan, Hüseyin, A.Parmak ve A.Ömür beşlisini, bir arada ilk 11'de görmek, sanırım benim gibi sizide mutlu etmiştir.

Oyuna iyi başlayan ve saha içini ilk 45 dakikada iyi domine eden bordo mavililer, maç sonrası soyunma odalarında, bir travmatik fotoğrafla karşılaşmamak ve demoralize olmamak için, çim zemine hep sağlam basmaya çalıştılar.
Hatta bu yarının son dakikasında Ekuban ve hemen ardından Ndiaye'nin kaçırdıkları 3. o net gol pozisyonundan sonra başlayan karşı kontraatakta, ev sahibinin golünü eski Trabzonsporlu Umut'un atması, soyunma odasına gitmeden soğuk bir duş gibi oldu. Farkı üçe çıkarırken, çıkaramadan ani bir gol yemek!

Sörloth'un sakatlanıp çıkması, yerine Ndiaye'nin girmesiyle gördüm ki, konuk ekipte galip gelmek mantalitesi sekteye uğramadı.

Hele de 2. yarının başında Nwakaeme'nin o klasik gollerinden birini atması, Malatya taraftarının takımına olan desteğini kestirdi. Palabıyığıda bir o kadar düdük çalma konusunda rahatlattı. Yalnız, Trabzonspor'un yediği golün başlangıcında ki lehine olan faulü ve Malatya lehine olan penaltı pozisyonunu tartışmaya biraz da açık bıraktı.

Oyunun üçte birlik son bölümünde, iki gollük farkı korumak için, özellikle kendi yarı alanında ev sahibine obstrüksiyon uygulayan bordo mavili oyuncular, bu arada aylar sonra ilk 11'i gören vede iyi oynayan Ömür'ün kaçırdığı iki net gol pozisyonuna, sanırım onun kadar üzülmüşlerdir.
*

Karşılaşma bitmeye yakın yapılan, Ekuban-Bilal ve Ömür-Obi Mikel değişiklikleri, skoru bu dengede tutmak anlamındaydı. Bu net galibiyetle tekrar liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor, önümüzdeki pazar günü kendi evinde oynayacağı Başakşehir maçına kilitlendi.

Bu arada maçtan yarım saat önce tezahürata başlayan ve 90 dakika hiç ama hiç susmayan yaklaşık iki bin kadar bordo mavili taraftar, çok büyük bir alkış aldı. Helal olsun çocuklara hiç susmadılar ve 90 dakika sonunda süper ligdeki diğer takımlara toplu halde seslendiler " Çekilin, mekanın sahibi geldi"

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR