Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Cardozo, artık yalnız değil…

Başakşehir, Gençlerbirliği önünde son 10 dakikada galibiyeti bulunca, Trabzonspor için Akhisar karşılaşmasının önemi artmıştı.

Yağmur ve soğuğa rağmen, tribünlere gelen gönülden bağlı olan taraftarlara şapka çıkarmak lazım.

Bu arada unutmadan  Akyazı’da yapılan yeni stadyumun şeffaf çatılarında tribünleri ısıtma sistemi olmadığı duydum, doğruyu öğreneceğimiz bir muhatap da yok artık. Eğer dizaynı böyle ise orası deniz kenarı kış mevsiminde rüzgar ve soğuktan tribünlere gelenler, toplu halde bir gün sonra gripten yatağa düşerlerse şaşırmayın. Büyük bir mimari hata olur.

*

Akhisar doğumlu İstanbul bölgesi hakemi  İlker Meral’in bu geceki yönetimini çok beğenmediğimi söylersem, sanırım bana katılırsınız.

Karşılaşmanın 9.dakikasında Deniz’in, 41.dakikasında da Mehmet’in direkten dönen nefis şutlarını gecenin enstantanesi olarak heyecan veren anlarıydı.

reklam-002-001-001-001-001-001-001.jpg

Akhisar takımının oyuna katkı yapması ve güzelleştirmeye çalışması ve de ayağa çok top yapması futbol adına bir güzellikti.

26.dakikada Cardazo’nun ve 68.dakikada Deniz’in golleri jeneriklik oldu. Gerçekten iki harika asist ve iki unutulmaz gol izledik.

*

Deniz’in sakatlığından tamamen uzaklaşması ve bu sezon ilk golünü atması ,Zeki ‘nin aylar sonra formasına gerçek mevkii si olan orta sahada  kavuşması, bu güzel galibiyetin damak zevki oldu.

Kaleci Hakan başta olmak üzere, Kaptan Özer’in, Deniz’in, Aykut’un, Mustafa’nın ve Mehmet’in özellikle çok istekli oluşu bireysel mücadeleyi de ön plana çıkardı.

Trabzonspor futbol adına çok oyuna hakim değildi belki ama önemli isimleri gününde olunca, aradaki açığı kapattı. Belki de Akhisar takımı bir gol bulabilseydi, bordo mavililer tüm taraftarlarını yine bunalıma sokabilirdi, buda bir gerçek.

*

Genel olarak baktığımızda  2.yarıda Akhisar takımı ev sahibin evini çok sık ziyaret etti. Çok tedirgin bir karşılaşma oldu 90 dakika boyunca ,UEFA yarışına devam eden bordo mavililer için…

Son haftaların iyi ismi Aykut’un ilk 11 de başlamamasına bir anlam veremedim. Bosingwa’nın cezalı oluşu , Waris’in rahatsızlığı, Constant’ın kadro dışı olmasının devam etmesi, sakatların yine tedavilerinin sürmesi, takıma yansımıyor değil.

Trabzon takımında İshak, Aytaç ve Medjani’nin sahayı sakatlanarak terk etmeleri ilginçti. Yerlerini bıraktıkları Mustafa, Aykut ve Zeki  sonradan girince, faydalı olmaları da arkadaşlarına pozitif bir katkı yaptı.

 

Devamlı yağan sulu karın zemini ağırlaştırması her iki takımı yorduysa da , yine de çirkinleştirilmeyen bir maç izledik.

*

Konuk takımda Lualua’nın ve kaptan Salih’in zaman zaman sahneye çıkması ne kadar tehlikeli olduysa, Gekas’ın oyuna kulübede  başlaması  da Trabzonspor adına o kadar iyi oldu.

Karşılaşma her an dönebilirdi ama dönmedi.  Sağ bek oynayan Salih’in önü boş olduğu anlarda rakip yarı alanına, sıfır çizgisine topla inmeden taç çizgisi kenarlarından  içeriye orta atması bence bir hata, niye sıfıra yani bitiş çizgisine inmiyor da, ofsaytı  kesmiyor anlamadım.

Salih, bugün zaman zaman önemli hatalar yaptı, toparlanması lazım yoksa kenara gelir.

Hiç hak etmediği halde saçma sapan bir sarı kartla cezalandırılan Mehmet Ekici’nin pozisyonu, bir İlker Meral hatasıydı. Ekici, milli maç arası nedeniyle 2 hafta sonra oynanacak olan Konya deplasmanında sarı kart  cezalısı durumuna düştüğü için o gün izinli olacak!..

Bugün gerçekten Özer gibi oda çok çalıştı ve kulübede oturan Sefa‘yı, Erkan’ı  aramadım, aramadık.

O zaman Erkan ve Sefa kardeş, çıkın Konya maçını da siz alın.

*

Aslında bu karşılaşma sonunda en önemli bir pasaj olarak şunu da gördüm.

İleri uçta hep yalnızları oynayana Oscar Cardozo, Deniz’in dönmesi ve önemli  katkısıyla artık yalnız değil. 

 

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR