Cenap Serdar

Cenap Serdar

Büyük provokasyon

Fenerbahçe maçında yaşanacak olayların haberi daha maç haftasında belli olmuştu,  Trabzon ister galip olsun isterse mağlup o sahada haklı hak arama protestoları olacaktı ancak, bu protestoları kaleci Volkan’ın daha fazla provoke edebileceği sanırım akıllara gelmemiş olacak ki olaylar bu hale geldi.

Olayların başlangıç süresi Fenerbahçe’nin şike ile şampiyon olup kupayı almasıdır. Bu süreç doğrultusunda başta Trabzon spor Başkanları olmak üzere tüm taraftarlar her alanda şikeyi işaret edip Kupanın Trabzon spora verilmesini defalarca istediler. Ancak, zanlı ve yanlı TFF maalesef bu taleplere, feryatlara, protestolara ve isyanlara sürekli göz yumdu ve sonunda Trabzon spor taraftarının patlama sesini duydu ve rahatladı artık istediği gibi Trabzon’u cezalandırabilecekti ama bilmedikleri bir şey vardı istedikleri kadar ceza versinler isterse küme düşürsünler ama o kupa Trabzon a gelmeden TFF’ye rahat yüzü gösterilmeyecektir.

Maçta yaşanan olaylara bakıldığında ağır tahrik ve provokasyonlar vardı;

-TFF’nin şampiyonluk kupasının Trabzon’a verilmesi için TS Başkanı ve  camianın taleplerini aylarca hiçe sayması TS Yönetimini muhatap bile kabul  etmemesi,

-Maç öncesi özellikle bazı basın yayın organlarının provokatif içerikli yayınlar yaparak ortamı hafta içinden itibaren germeleri,

-Trabzon spor taraftarının terörist muamelesi görmesine sebebiyet verecek olan keskin nişancıların çatı üstlerine yerleştirilmesi,

-Kaleci Volkan’ın atılan gol sonrası taraftara yönelik yapmış olduğu ahlaksız hareket ve bu hareket sonrası maçın rezil hakemi Bülent YILDIRIM’ın olaya seyirci kalıp kart göstermemesi,

Bu maçın yarıda kalmasına en büyük etkenlerdir.

Bir ilin Valisini düşünün, spor karşılaşması yapılan bir alana korkusundan keskin nişancılar yerleştiriyor üstelik bu adama iki gün öncesinden kulübün onur üyelik belgesi verilmiş. Yani olaylarda benim ya da taraftarların çocukları yanlışlıkla saha içerisine ya da protokol alanına girmeye çalışsa vurulacaklardı öylemi ve bende bu Vali efendinin yaptığına seyirci kalacaktım ha, hiç sanmam yapılan son derece yanlış  bunun hesabını her türlü vermelidir özellikle Trabzon Milletvekillerine bu konuda çok iş düşüyor.

Trabzon spor Başkanı İbrahim HACIOSMANOĞLU’nun açıklamaları artık Trabzon spor’a zarar vermektedir. Konuşmayla bu işlerin çözülemeyeceği açıkça ortaya çıkmıştır keza bu Futbol Federasyonunun yanlı olduğu defalarca tescillenmiştir. Bu bakımdan Türkiye Futbol Federasyonunun başındaki işe yaramaz Başkanı ve Yönetim Kurulunu görevden düşürmek için çaba sarf edilmeli, keza Türkiye de Futbolun yok olmasını sağlayan bu zavallı zihniyetlerdir.

Bir spor karşılaşmasında evlerin çatılarına insanları öldürmek veya tehdit etmek amacıyla çıkartılan keskin nişancıları daha sonra, TS Kulüp yetkilileri tarafından uyarılarak damdan indirten Trabzon’un zavallı iş bilmez Valisi Mac sonrası ne olursa olsun görevden alınmalıydı ama ne gezer çünkü bizim Trabzon’da işini gerçek anlamda yapabilen saygınlığı olan kaç Milletvekilimiz var ki, bu nedenle Belediye seçimlerinde de iyi düşünün ve sizleri insan yerine koyan sizlerin ve şehrin haklarını gerçek anlamda savunabilecek kişiye oy verin.

Futbolu ve dolayısıyla Futbol şehri mert yiğit koskoca Trabzon şehrini bu hallere düşürenlere yazıklar olsun, Trabzon’u hep birlikte yok etmeye çalışıyorlar ama buna asla güçlerinin yeteceğini sanmıyorum. Kahpe Federasyonun tetikçi hakem müsveddesi Bülen YILDIRIM’ın Volkan denen azılı Futbol canisine gol sonrası yaptığı hareket nedeniyle hiçbir kart göstermemesi Trabzon’a olan kindarlığını açıkça ortaya koymuştur. Bu Volkan’ın TS maçlarında yapmış olduğu ilk tahrik edici hareket olmadığı gibi son da olmayacak ve bu zavallı şahıs Futboldan defolup gidene kadar bu hareketini devam ettirecektir. Bu zavallı şahsın kökeninin araştırılması gerekir.
Sonuç olarak TS’a 6 maç ceza verdiler isterse 16 veya 26 versinler ya da amatör kümeye göndersinler hiç önemli değil, önemli olan bundan sonrakiler yani;

-Öncelikle o Vali şehri acilen terk etmelidir.

-Başkan erdemli bir şekilde istifa edip TS’un önünü açmalıdır.

-Trabzon’da bulunan saygın insanlar acilen bir araya gelerek TS için yeni bir yönetim ve kurtuluş reçetesi hazırlamalıdırlar.

- Milletvekilleri artık Trabzon’un Milletvekili olduklarını asla unutmamalı ve söz konusu TS olunca yüreklerini ortaya koymalıdırlar.

-TS Yönetimi ve Taraftarının Fenerbahçe taraftarı ve kulübüyle hiçbir sorunu yoktur. Sorunu yaratan TFF’dir. Sonuçta hepimiz bu Ülkenin insanıyız hatalar yapılabilir ama kin gütmek kırıp döküp yok etmeye çalışmak Trabzonlular için geçerli olamaz.

-TFF neye mal olursa olsun o kupayı Trabzon’a vermelidir. Yoksa bu sorunu gökten zembille yeni bir peygamber dahi gelse çözemez ve sonuçları Türk futbolu adına daha da ağır olur benden söylemesi.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR