Zigana'da Kışa Hazırlık

Gümüşhane'nin Torul ilçesi Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım, kış turizmi açısından Doğu Karadeniz'in önemli merkezlerinden biri olan Zigana Dağı'nda çalışmaların devam ettiğini söyledi.Genelkurmay Başkanlığı'nca kapatılan Zigana Jandarma Karakolu'nun restor

Zigana'da Kışa Hazırlık

Gümüşhane'nin Torul ilçesi Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım, kış turizmi açısından Doğu Karadeniz'in önemli merkezlerinden biri olan Zigana Dağı'nda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı'nca kapatılan Zigana Jandarma Karakolu'nun restorasyon çalışmalarının bitirildiğini söyleyen Torul Kaymakamı Kaldırım, yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı, Doğu Karadeniz'in kış turizmi açısından önemli merkezlerimizden bir tanesi.

Kış turizmine hazırlığımız hızla sürüyor. Zirve ile Gümüşkayak Tesisleri arasında bulunan stabilize yolumuzun asfaltlama çalışmalarına başladık. En kısa zamanda bitireceğiz."dedi.


Zigana zirvesine, restorasyonu yapılan karakol binasının daha güzel, daha temiz ve göze hoş gelen bir görünüm kazanacağını vurgulayan Kaldırım, Zigana tüneli ile zirve arasındaki 2 kilometrelik toprak yolun ise Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından asfaltlanacağını da kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel