Yıldız, “Dinamiti patlatmasınlar”

Haftalardır açıklanması beklenen fındık fiyatı bölgenin değil, ülkenin de gündemini oluştururken hükümetten her hangi bir açıklamanın gelmemesi muhalefet partisinin eleştirilerine neden oldu. CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, bugün düzenlediği basın to

Yıldız, “Dinamiti patlatmasınlar”

Haftalardır açıklanması beklenen fındık fiyatı bölgenin değil, ülkenin de gündemini oluştururken hükümetten her hangi bir açıklamanın gelmemesi muhalefet partisinin eleştirilerine neden oldu.

CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, bugün düzenlediği basın toplantısında hükümete verdi veriştirdi.


Fındık fiyatının maliyetinin 3.50 ile 4.00 YTL arasında olduğunu buna göre fındık fiyatının üreticiyi mağdur etmemek adına 6 YTL olması gerektiğini belirten Yıldız, “Hükümet neden fındık fiyatını açıklamıyor. Bunun sebebini açıklaması gerekir. Haftalardır bekliyoruz, bakanlar kurulunda açıklanacak denildi, gündeme alınmadı, Başbakan Erdoğan Rize'ye geldi, çevreci oldu, daniskası oldu, ama fındık fiyatını açıklamadı. Tarım Bakanı Mehdi Eker, Gümüşhane'de mısır fiyatını açıkladı ama fındık konusunda tek cümle söylemedi. Tüccar fındık almıyor. Fındık fiyatı şuanda 1. 60 YTL'ye kadar düşmüş durumda. Fındık çuvallara kondu vatandaş bekliyor” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 55 OYLAR ŞAMAR OLARAK GERİ DÖNER

Hükümetin 7 yılda bir fındık politikası oluşturamadığını ileri süren Yıldız, “Hükümet çok rahat hareket ediyor. Tüm umudunu fındığa bağlayan vatandaş rahatsız. Bizim yaptığımız uyarılara da kulak vermedi. Bu yıl fındık çok. Yetkililerden tık yok. Bir an önce bu düğüm çözülmelidir. Bakanı olan bir ilin fındık fiyatının açıklanmaması gibi bir durumu olmamalı. AKP'nin yüzde 55 oy verdiği bir ilin vatandaşları mağdur ediliyorsa bu vatandaş bu oyları şamar olarak indirmesini de bilir. Acaba 8 milyon üreticiden daha büyük ağa babaları mı var. Bu dinamiti patlatmasınlar. Kuru laf değil, icraat bekliyoruz ve bölge milletvekillerini ve Sayın bakanı göreve çağırıyoruz” dedi.

CHP'nin fındık politikasını belirlediğini ifade eden Yıldız, “Fındığın Devlet Destekleme kapsamına alınması gerekiyor. Mesela şuanda tütün yok. Neden yok, sigara fabrikası kuramadık. Şimdi eğer çikolata fabrikası kurulmaz ise fındığı da kaybedebiliriz. Politikası olmayan bir ürünün yaşamasını bekleyemezsiniz. Bir kere AKP İl teşkilatının Başbakan Erdoğan'a sunduğu bir fındık raporunun olduğuna inanmıyoruz. Eğer böyle bir fındık raporu var ise bunu ilk olarak vatandaşa açıklanması gerekir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel