Trabzon'un suç haritası

TRABZON'UN SUÇ HARİTASI ÇIKARILIYOR Trabzon İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ise asayiş konusunda çok fazla sorun olmamasının sevindirici olduğunu ve Trabzon'daki muhtarlarla uyumlu bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Boz, bir ilin güvenliğinin o şehir i

Trabzon'un suç haritası

TRABZON'UN SUÇ HARİTASI ÇIKARILIYOR
Trabzon İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ise asayiş konusunda çok fazla sorun olmamasının sevindirici olduğunu ve Trabzon'daki muhtarlarla uyumlu bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

 Boz, bir ilin güvenliğinin o şehir için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Mobese ile ilgili beklentiler var ancak maliyet çok önemli bu konuda. Maddi kaynak temin ettiğimiz sürece bunları devam ettireceğiz. Burada dağılımı yaparken, şehrin suç haritasını çıkarıyoruz. Aylık aylık hangi bölgemizde ne tür suçlar olduğu elimizde var. Mobese'de bunlara göre plan çerçevesinde dağılımı yapılır. Mobil karakollar kurduk. Mobil karakolları belirli yerlerde görev yaptırmaya devam ettiriyoruz. Mahalle muhtarlarımız o konuda bize destek vermeye devam ediyor. Trabzon'da dışarıda ve araçta içki içme alışkanlığı çok fazla. Bu doğru değil ama biz bunlarla mücadele ediyoruz. Sadece kabahatler kanununda para cezası kesip bırakıyoruz. Aşırı derecede çevreyi rahatsız ediyorsa nezarete alıp sabahleyin tekrar ceza vererek caydırıcı olmaya çalışıyoruz. Madde bağımlılığı konusunda arkadaşlara verdiğimiz talimatta, gençlerle değil gençlerin velileri ile konuşmak istiyoruz. Çünkü onlarla konuştuğumuzda özendirici oluyor, bunu tanıma ve ulaşma arzusu oluşuyor. Okul Aile Birliği toplantılarında bize talep geldiğinde velilere özellikle bir çocuğun madde bağımlılığına yöneldiğindeki değişikliklere dikkat çekme açısından onların dikkatini çekme yönünde çalışma yapmak istiyoruz. Gençte oluşacak değişimlerle ilgili aileleri uyarmak istiyoruz. Çok aşırı madde bağımlılığı söz konusu değil. Kubar esrar kullanma ile ilgili günde en az 3-4 kişiye işlem yapıyoruz. Bu maddeyi kullanmak değil satmak suç olduğu için Kubar esrar bölgemizde fazla yetişiyor. Belki de bu yıl rekor seviyede imha ettik, yinede yöremizde yetişiyor. Çünkü yetişmesi için uygun bir iklime sahip. Bu konudaki mücadelemizde mahalle muhtarlarımızın bizlere sürekli uyarı yaparak yardımcı olmalarını istiyoruz.”

TRABZON'DA ŞAHSA KARŞI SUÇLARDA YÜZDE 11 ARTIŞ
“Bölgemizde özellikle evlerde yapılan hırsızlıklar konusunda ağırlıklı Kayseri Bölgesi'nden gelen kişilerin bu olayları gerçekleştirdiklerini gördük” diyen Feridun Boz açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Şahsa karşı suçlarda yüzde 11 bir artış var. Mala karşı suçlarda da yüzde 6 civarında bir artışımız var. Bu yıl en fazla artışımız ev hırsızlıklarında yaşandı. Yüzde 50'ye yakın bir artış var. İşyeri hırsızlıklarında ise yüzde 33'ün üzerinde bir azalma var. Şahsa karşı suçlarda aydınlatma oranı yüzde 98. Bu bir önceki yıla göre yüzde 19 civarında bir artış göstermiştir. Suçların artışına rağmen aydınlatmada da artış var. Genel olarak aydınlatmalarda yüzde 90 artış var. Mala karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranı geçen yıl yüzde 50, bu yıl yüzde 63. Bu suçların faillerine daha fazla ulaştığımız anlamına geliyor. İşyeri kameraları ve sitelerdeki kameralardan da yararlanıyoruz. Bu ne kadar yaygınlaşırsa o kadar yararlı olacaktır. Ev hırsızlıklarının fazla olmasının etkenlerinden bir tanesi de basit güvenlik tedbirlerinin bile olmayışı. Bir apartmana sizin izniniz olmadan dışardan birisinin girmesi. Mahalle muhtarlarından da apartmanlar için kullanılan otomatlar konusunda destek istiyoruz. Sürekli uyarmamıza rağmen dilenci ve kapıdan satışlar konusunda da mesafe alamıyoruz. Yardıma muhtaç olan bir çok insan var, yardım etmek istiyorsanız bildiğiniz ve tanıdığınız birilerine yardım edin. Mahalle aralarında gezen satıcılar, dolandırıcılar.Kapıdan satıcılara itibar edilmemesi gerekiyor. Servis bakımları evlere geliyor. Evlere gelen servislerin tanıtım kartlarına bakılması konusunda duyarlı olunmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler