Trabzon'u dünya'ya tanıttık

Trabzon Belediyesi ile kardeş kent olan ve Kanuni Sultan Süleyman'ın vefat ettiği Macaristan'ın Zigetvar kentinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Zigetvar Belediyesi'nin davetlisi olarak mehter takımı ile birlikte Macaristan'a giden Trabzon heyetinde Trab

Trabzon'u dünya'ya tanıttık

Trabzon Belediyesi ile kardeş kent olan ve Kanuni Sultan Süleyman'ın vefat ettiği Macaristan'ın Zigetvar kentinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.


Zigetvar Belediyesi'nin davetlisi olarak mehter takımı ile birlikte Macaristan'a giden Trabzon heyetinde Trabzon Belediyesi adına Başkan Volkan Canalioğlu ve eşi Nermin Canalioğlu, Başkan yardımcısı Mehmet Erdal Çağdaş ve eşi Gönül Çağdaş, Kültür Müdürü Saadettin Önsel ve eşi Beyhan Önsel ile basın bürosundan Cevat Ocak, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'ndan İsmail Öztürk, Erkut Çelebi, Coşkun Kahraman, Osman Turfanda ve Hakan Savaş, Kanuni Vakfı Başkanı Dr. Ali Baki ile yönetim kurulu üyesi Dr. Ahmet Ömeroğlu yer aldı.


Canalioğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon belediyesi olarak kenti dünyaya açmak ve onun tanıtımını yapmak amacıyla kardeş kent ilişkilerine büyük önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:


''Bu önem karşılıklı dostlukların, sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesini sağlamaktadır. Bu tür katılımlarla ve etkinliklerle Mehter takımımızı, kemençemizi, horonumuzu tanıtıp sevdiriyoruz. Bir kültür kenti olan Trabzon'un bu kültürel ve sanatsal değerlerini ve kimliğini bütün dünyaya tanıtmış oluyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel