Trabzonlu dedenin yol isyanı

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesine bağlı Kalegüney köyünde yaşayan 93 yaşındaki kalp hastası Pirali Yanık, heyelan sonucu kapanan yolunun açılmasını istiyor.Beşikdüzü ilçesine 14 kilometre uzaklıkta bulunan Kalegüney Köyü’nden Pirali Yanık, Mart 2013’de meydan

Trabzonlu dedenin yol isyanı

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesine bağlı Kalegüney köyünde yaşayan 93 yaşındaki kalp hastası Pirali Yanık, heyelan sonucu kapanan yolunun açılmasını istiyor.


Beşikdüzü ilçesine 14 kilometre uzaklıkta bulunan Kalegüney Köyü’nden Pirali Yanık, Mart 2013’de meydana gelen heyelan sonucu yollarının kapanması nedeniyle büyük sorun yaşadıklarını söyledi. Pirali Yanık, uzun zamandan beri kalp hastası olduğunu ve yürüyemediğini ifade ederek, en büyük yardımcılarının ise eşi Emine Yanık (87) ve komşuları olduğunu söylüyor.


Pirali Yanık, “Hasta ve kalp rahatsızı olduğum için yürüyemiyorum. Heyelan sonucu yolumuz kapalı. Başvurmadığımız devlet kurumu kalmadı. Buna rağmen yolumuz açılmadı. Doktora gidebilmek için evimin kapısına heyelandan dolayı araba gelmiyor. Bazen heyelanlı sahadan komşumuz beni sırtına alarak geçiriyor. Bazı zamanlar da ilkel teleferikle karşıki yola geçebiliyorum. Ancak 300 metre uzunluğunda ve 200 metre yükseklikte bulunan teleferikle yolculuk yapmak kolay iş değil. Teleferiğin makinesini çalıştırmak için de işten anlayan birisi olması lazım.


Yetkililerden tek isteğim, ölmeden önce evime 200 metre mesafede meydana gelen heyelanın temizlenmesi ve tekrar evimin kapısına bir arabanın gelmesini görmek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler