Trabzon'da yatırım yapacaklara büyük destek!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon İl Koordinatörlüğü hibe alan faydalanıcılara ve 9. başvuru çağrı ilanında sözleşme imzalayan sözleşme sahiplerine yönelik bir tören düzenledi.Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon

Trabzon'da yatırım yapacaklara büyük destek!


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon İl Koordinatörlüğü hibe alan faydalanıcılara ve 9. başvuru çağrı ilanında sözleşme imzalayan sözleşme sahiplerine yönelik bir tören düzenledi.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü tarafından Akçaabat Akçatepe Tesislerinde daha önceki çağrı dönemlerinde hibe alan faydalanıcılara ve 9. Başvuru Çağrı ilanında sözleşme imzalamaya hak kazanan proje sahiplerine yönelik ‘Temsili çek ve imzalanan sözleşmelerin dağıtımı” töreni düzenlendi.


Törene, Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıaslan, Trabzon Belediyesi Başkan Vekili Ergin Aydın, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sabri Topbaş, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü İlhan Aydın, SGK İl Müdürü Musa Bulut, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali, hibe alan faydalanıcılar, sözleşme imzalamaya hak kazanan proje sahipleri ve TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü personeli katıldı.


Törende açılış konuşmasını yapan TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali, 2013 yılında proje yapmak isteyen girişimcilere 3 milyon 809 bin TL tutarında hibe desteği verileceğini söyledi.


Bozali, “Bildiğiniz üzere Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu; Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların kırsal kesimde yaşayan potansiyel başvuru sahipleri, çiftçiler ve tarımsa sanayi ile uğraşan firmalarımıza projeler karşılığında sözleşmelerine uygun olarak kullandırılmasını sağlamak üzere kurulmuş bir kurumdur. Ayrıca kurumumuz bu kaynaklardan şu an itibari ile Avrupa Birliğinden sağlanan katılım öncesi yardım aracı IPA’nın 5.ci bileşeni olan Kırsal Kalkınma bileşeni kapsamındaki projeleri desteklemek üzere kurulmuştur. 2012 yılında 365 bin 673 TL, 2013 yılında şu ana kadar 1 milyon 625 bin 886 TL hibe verdiklerini belirterek toplamda 1 milyon 991 bin 559 TL hibe verildi. 2013 yılı içinde ödemesi yapılacak projelerin tutarı ise 3 milyon 809 bin 626 TL olacak. Toplamda 5 milyon 435 bin 513 TL hibe ödenecek” dedi.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, proje sahiplerine öncelikli olarak sözleşmelerine bağlı kalarak, prosedürleri tam anlayarak, gerekli talimatları yerine getirerek projelerini hazırlatmaları gerektiğini vurguladı.


Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıaslan, yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu ekonomik, sosyal yapıdan Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde müthiş bir destek ve organizasyon var. Avrupa Birliği başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti tarafından oluşturulan büyük politikalarla kobilerin ihtiyaçlarını ön planda tutmayı amaçlayan devletin vermiş olduğu hibe, teşvik, kredi ve desteklerin kobilere sunulmasında önderlik etmesi amacıyla tüm teşvikler belirlenmiştir ve bunların yolunu aydınlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Tören sonunda hibe alan faydalanıcılara dağıtılan çekleri ve 9. Başvuru çağrı ilanında sözleşme imzalamaya hak kazanan proje sahipleri sözleşmelerini almak üzere sahneye davet edildi. Kibar Su Ürünleri İşleme Tesisi proje sahibi Şener Kibar’a, More Su Ürünleri projesi sahibi Lokman Acar’a, Fanus Gıda ve Organik Ürünler proje sahibi adına Hakkı Özkan’a, Karkaş Süt Ürünleri İşleme Tesisi proje sahibi Mehmet Karadeniz’e, Cansızoğlu Et Balık Lokantası Modernisazyonu proje sahibi Mehmet Cansızoğlu’na ve Murat Erdoğan Arıcılık projesi adına Uğur Reis’e çekleri verildi.


HC Gıda Et İşleme Tesisi Kurulumu projesi sahibi Şener Kalkışım’a sözleşmesini TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali takdim ederken, Kaşgarlı 70 Başlık Süt Üretim Tesisi Kurulum projesi adına Mustafa Erdem’e, Abdik Otel projesi sahibi adına Hacı Mehmet Tan’a, Berra Turizm projesi sahibi Sabahat Keleş’e, Bayce Gıda Çay Sanayi İşleme Tesisi Modernizasyonu projesi adına yetkili kişisi Özcan Akuçan’a, Mercan Balık Restoran Kurulumu projesi adına Oğuz Sayın’a, Çoşkunlar Yeme İçme Tesisi Kurulumu projesi sahibi Hasan Hüsnü Çoşkun’a , Otel Cansızoğlu proje sahibi Mehmet Cansızoğlu’na, Şişman Arıcılık projesinin sahibi adına Arıkan Çeleb’e ise 2013 yılındaki hibe desteği sözleşmeleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel