Öğretmene kemençeli ceza!

Gümüşhane'de arkadaşları ile piknik yaparken kazayla yangına neden olduğu için 2 bin 850 lira cezaya çarptırılan, parayı ödeyemeyince cezaevine konulan kemençe öğretmeni Murat Emre Yılmaz'ın kalan cezası, "Denetimli Serbestlik Uygulaması" kapsamında  "hal

Öğretmene  kemençeli ceza!
Gümüşhane'de arkadaşları ile piknik yaparken kazayla yangına neden olduğu için 2 bin 850 lira cezaya çarptırılan, parayı ödeyemeyince cezaevine konulan kemençe öğretmeni Murat Emre Yılmaz'ın kalan cezası, "Denetimli Serbestlik Uygulaması" kapsamında  "halk eğitim merkezinde öğrencilere ücretsiz kemençe öğretmeye" dönüştürüldü.
 
Arkadaşları ile 4 yıl önce Gümüşhane'de pikniğe giden kemençe sanatçısı ve öğretmeni Murat Emre Yılmaz hakında, piknikte yaktıkları ateşin bir yapıyı tutuşturarak zarar zermesi sebebiyle "taksirle yangına neden olma"   suçundan dava açıldı. Yargılama sonunda mahkemece 2 bin 850 lira para cezasına çarptırılan Yılmaz'ın cezası Yargıtay tarafından onandı. 
 
Mahkeme, Yılmaz'ın parayı ödeyememesi üzerine cezayı 142 gün hapse dönüştürdü.  Bunun üzerine Yılmaz, cezaevine konuldu. Bir süre cezaevinde yatan Yılmaz'ın cezası daha sonra, mahkemenin kısa süreli hapis cezalarında uygulanan "Denetimli Serbestlik Uygulaması" çerçevesinde kamu yararına ücretsiz çalışma cezasına çevrildi.
 
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü görevlileri, Yılmaz'ın cezasını ücretsiz ve zorunlu olarak kemençe öğretmek üzere kemençe öğretmeni arayan Araklı Halk Eğitim Merkezinde çekmesini kararlaştırdı. Yılmaz, hafta içi olmak kaydıyla 47 gün boyunca merkeze gelerek öğrencilere kemençe çalmayı öğretecek, böylece cezasını çekmiş olacak.
 
-Kendimi ceza çekiyor gibi hissetmiyorum
 
Murat Emre Yılmaz açıklamada, ceza almadan önce Trabzon kent merkezindeki iş yerinde öğrencilerine kemençe öğrettiğini, önceden Karadeniz'e özgü olarak tanınan kemençenin artık evrensel bir enstrüman olduğunu ifade etti.
 
Çok sevdiği kemençeyi keman tarzında çaldığını söyleyen Yılmaz, "Kemençe merakım  bir inat uğruna başladı. İnadım da keçi inadıymış. Bir akrabam başkasına hediye kemençe almıştı, ben de bir dokunmak istedim. 'Sen yapamazsın' dediği için gittim kendime kemençe aldım. Öyle başladım" dedi.
 
Yılmaz, 4 yıl önce yaşadığı talihsiz bir olay yüzünden ceza aldığını deli getirerek, "Buna rağmen bugün burada ders vermem çok sevindirici. Sonuçta insanların tecrübelerini vatandaşa yansıtması çok güzel bir şey. Şu anda kendimi ceza çekiyor gibi hissetmiyorum ama sonuçta benim borcum buysa bunu yapmak zorundayım" diye konuştu.
 
-"Bu tür etkinlikler ile suçlular topluma daha kolay kazandırılır"-
 
Halk arasında sabıkalı insanın hoş karşılanmadığını belirten Yılmaz, "Ama ben burada hizmet için ders veriyorum. Halk arasında seceresi iyi olmayan bir insanın böyle yerde ders vermesi hoş karşılanmayabilir ama benim beynime bakmaları lazım. Denetimli Serbestlik Uygulamasını da sonuna kadar destekliyorum. Ayrıca kemençe gibi enstürmanların cezaevinde bile öğretilmesi lazım. Çünkü bu tür etkinliklerle suçlular topluma daha kolay kazandırılabilir" dedi.
 
Yılmaz'dan kemençe dersi alan lise öğrencisi Deniz Büşra Eroğlu da "Burada olmamım nedeni annem. Ayrıca babam da 'kızım kemençeci' diye bayılıyor. Hocamızdan  da çok memnunum, çok üzerime düşüyor" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel