Trabzon'da Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıldönümü, Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon'da da coşkuyla kutlanırken, Trabzonlular'ın ilgisizliği dikkat çekti.Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral As

Trabzon'da Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıldönümü, Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon'da da coşkuyla kutlanırken, Trabzonlular'ın ilgisizliği dikkat çekti.

Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile az sayıda vatandaş katıldı.

Valilik önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ve Trabzon Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören resmi geçit programı ile devam etti.
Şeref defterini imzalayan Vali Öz, "Tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş kahramanlıkları ve istiklal mücadelesi ile tüm dünyaya örnek olmuş Türk Milletinin vatanının işgal edildiği bir dönemde işgal güçlerine karşı verdiği milli mücadeleyi zafer ile taçlandırışının 91.yıl dönümünde bu zaferin onurunu ve gururunu millet olarak bir kez daha yaşıyoruz. Bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramının 91.yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet şükran ve saygıyla anıyor halkımızın bu büyük bayramını yürekten kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Çelenk sunma töreninden sonra Valilik makamında tebrigat töreni yapıldı.
Tebrigat töreninin ardından Vali Öz, Garnizon Komutanı Kocaoğlu, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu halkı selamlamayarak bayramlarını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından program resmi geçit töreni ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler