Türkiye üzücü rekorunu yineledi!

Dağıtım şirketlerine göre fark etmekle birlikte motorine 17-18 kuruş, benzine 14-15 kuruş, LPG'ye de 5-6 kuruş zam yapıldı. Zamla birlikte Türkiye'nin her yerinde benzinin litre fiyatı 5 TL'nin üzerine çıkmış oldu. İstanbul’da 1 litre benzinin fiyatı 5.06

Türkiye üzücü rekorunu yineledi!
Dağıtım şirketlerine göre fark etmekle birlikte motorine 17-18 kuruş, benzine 14-15 kuruş, LPG'ye de 5-6 kuruş zam yapıldı.
 
Zamla birlikte Türkiye'nin her yerinde benzinin litre fiyatı 5 TL'nin üzerine çıkmış oldu. İstanbul’da 1 litre benzinin fiyatı 5.06 olurken, Doğu ve Güneydoğu illerinde 5.20'lere ulaştı. Van'da bir litre benzin 5.18, Hakkâri'de ise 5.21 TL'ye çıktı. Motorinin litre fiyatı ise zamla birlikte 4.43 liradan 4.60 liraya yükseldi. Zam sonrasında Türkiye benzin fiyatlarında Norveç’ten sonra ikinci sırada yer aldı. Petrol sektörü uzmanları, motorine daha önce bir seferde en fazla 12-13 kuruş zam yapıldığını belirterek, "Bu tarihi bir rekordur. Motorine, bir seferde 17 kuruş zam yapıldı" dedi.
 
2012 yılı sonunda 15.6 milyon ton motorin, 1.9 milyon ton benzin, 2 milyon 700 bin ton da LPG tüketildiği göz önüne alındığında motorindeki artışın Türk halkını çok yakından ilgilendirdiği görülüyor.
 
PETROLDE ARTIŞ KAYGISI
 
HABERTÜRK'ün görüşlerine başvurduğu uzmanlar, petrolde ve döviz kurunda artış eğilimine dikkat çekerek, "Akaryakıt fiyatlarını oluşturan en önemli unsur, petrol fiyatlarıdır. Petrol fiyatlarının yükseleceği yönünde güçlü sinyaller var. Dolar kurunun da yükselmesi akaryakıtta yeni zamları tetikler" ifadesini kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi