Trabzon'da okul öncesi önemi

Kaymakam Mustafa Özarslan, Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Küçükali, Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Çebi, okul Müdürleri ve okul öncesi kurumlarda görev yapan öğretmenler, ilçede evlere giderek okul öncesi kayıt yaptıramayan aileleri kayıta yönlendiriyor. U

Trabzon'da okul öncesi önemi
Kaymakam Mustafa Özarslan, Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Küçükali, Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Çebi, okul Müdürleri ve okul öncesi kurumlarda görev yapan öğretmenler, ilçede evlere giderek okul öncesi kayıt yaptıramayan aileleri kayıta yönlendiriyor.

Uygulamayla ilgili bilgi veren Kaymakam Özarslan, okul öncesinin, eğitimin başlangıcının en önemli basamağı olduğunu belirterek, ''Çocuğun 6 yaşında zihinsel, duygusal ve psikomotor yönünden geliştiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle okul öncesi eğitime nicelik ve nitelik yönünden büyük önem vermekteyiz.'' dedi.

Tüm okul müdürlerinin Sürmene'de evleri dolaşarak okul öncesi eğitimin önemini anlattığına işaret eden Özarslan, ''Sürmene'de okul öncesi eğitim uygulamaları her geçen gün disiplinli çalışmalar neticesinde üst seviyelere doğru çıkmaktadır.

Hedefimiz, Sürmene'deki 6 yaş grubunu okul öncesi eğitim alanına çekerek eğitim kalitesini yükseltmek.'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel