Trabzon’daki 168. talihli

1840 yılında kurulan PTT, yarım asırlık hayatında yepyeni bir kimliğe kavuşurken, özellikle hizmet faaliyetleri yönünde bir çok yeniliği beraberinde getirdi. Trabzon'da belirlenen 168'inci talihli kişi Ebubekir Duru ise uzun süre şaşkınlığını gizleyemedi.

Trabzon’daki 168. talihli
1840 yılında kurulan PTT, yarım asırlık hayatında yepyeni bir kimliğe kavuşurken, özellikle hizmet faaliyetleri yönünde bir çok yeniliği beraberinde getirdi. Trabzon'da belirlenen 168'inci talihli kişi Ebubekir Duru ise uzun süre şaşkınlığını gizleyemedi..

30 yıl öncesinde bir çoğumuzun hayatına renk katanlar hiç kuşkusuz mektuplar ve postacılardı. Evlerde bir çok kişi gaz lambası ya da lüküs eşliğinde sevdiklerine mektuplar yazar ve haftalarca cevap beklerdi. Elinde yüklü mektup ve kağıtları görüldüğünde yanına koşar, 'Postacı amca bize mektup varmı”? Diye sorulurdu. Ya şu tekerleme hiç unutulur mu:
“ Bak postacı geliyor selam veriyor / Herkes ona bakıyor merak ediyor/ Çok teşekkür ederim postacı sana/ Pek sevinçli haberler getirdin bana”.. Şimdilerde ise postacılar yerli yerinde duruyor ancak mektupların yerini cep telefonları aldı diyebiliriz. Dilekolay; 168 yıldır dimdik ayakta duran bir kurum PTT.

168'inci yılını kutlayan PTT, tüm Türkiye'de kuruluş yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. Türkiye genelinde işlem trafiği yoğun olan bölgelerde 168'inci fişi alıp işlem yapan vatandaşlar ödüllendirildi.
Trabzon'da da 168'inci fiş, özel bir şirkette görev yapan 28 yaşındaki Ebubekir Duru'ya nasip oldu. Bir ay önce dünyaya gelen kızı Yağmur'un doğum havalesini almak için PTT'ye gelen Duru, karşısında PTT müdürleri ve basın mensuplarını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Kendisine “ Sizi tebrik ederiz. Bugün bizim 168'inci yılımız ve dolayısıyla 168 numaralı fiş size nasip oldu” sözleri söylenince kendine gelen Ebubekir Duru, “ Önce çok şaşırdım. Herhalde postaneyi birileri ziyaret edecek ondan bu hazırlıklar yapıldı dedim. Ama inanın hala şaşkınım. Benim şansım yoktur aslında bu kızımın şansı olsa gerek. Bende sizlere teşekkür ediyor, PTT'nin hayatımızda bir ayrıcalığının olduğunun bilinmesini istiyorum” diye konuştu. Daha sonra Trabzon Posta İşletme Müdürü Atila Kudun, Duru'ya PTT tarafından özel hazırlanmış pul albümü ve çeşitli hediyeleri takdim ederken, şanslı talihli alkışlarla uğurlandı.

Trabzon PTT Baş Müdürü İbrahim Cihan da yaptığı açıklamada, 167 yılı geride bıraktıklarını ancak hala kendilerini göreve yeni başlamış gibi hissettiklerini söyledi
.Vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verebilme gayreti içinde olduklarını ve bunun için de deneyimli personelleriyle birlikte yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini ifade eden Cihan, 2008 Eylül ayı içinde toplam 243 bin kişiye PTT gişelerinde hizmet verdiklerini ve yeni uygulamaya koydukları Koli Kargo Taşımacılığının da yavaş yavaş istenilen seviyeye ulaştığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel